Yayınlanma tarihi: Şub 6, 2023

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI ARAMA-KURTARMA EKİPLERİ YARDIM İÇİN ANAVATAN TÜRKİYE’YE GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKTI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak, depremin oluştuğu andan itibaren gerekli hazırlıklara başlanmıştır.

Bu kapsamda, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı tarafından;arama kurtarma alanında eğitimli 40 personel ile birlikte 8 tam donanımlı arama-kurtarma aracı deprem bölgesine gönderilmek üzere hazır edilmiştir.

30 kişiden oluşan birinci ekip, 8 arama-kurtarma aracıyla birlikte Girne Limanı’ndan bugün saat 12.00’da Taşucu Limanı’na ulaşmak üzere hareket etmiştir.

Ekip, Türkiye’ye ulaşmasının ardından AFAD’la koordineli olarak ihtiyaç duyulan bölgelerde görev yapacaktır.

Adıyaman’da bulunan ve kaldıkları otelin çökmesi üzerine kendilerinden haber alınamayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti spor kafilesini arama-kurtarma faaliyetlerinde görev yapmak üzere 10 kişilik ikinci ekip ise saat 14:30’da özel uçakla deprem bölgesine gidecektir.

Ekiple birlikte uçakta her öğrenci ailesinden birer kişi de yer alacaktır.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Oca 30, 2023

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NDE, AFET RİSKLERİNİN AZALTILMASI ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA TC AFAD YETKİLİLERİ İLE ÇALIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NDE, AFET RİSKLERİNİN AZALTILMASI ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA TC AFAD YETKİLİLERİ İLE ÇALIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinesinde, ülkemizde meydana gelmesi muhtemel afet ve acil durumlara karşı, afet risklerinin azaltılmasına yönelik olarak 30 Ocak 2023 tarihinde çalışma toplantısı gerçekleştirildi.

Söz konusu toplantı, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ev sahipliğinde KKTC Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi üyeleri, KKTC Cumhurbaşkanlığı Deprem Teknik Komitesi Başkanı ve TC AFAD yetkililerinin katılımı ile yapıldı.

Toplantıda, daha önce Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığının hazırladığı ve Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak yürürlüğe giren “KKTC Afet Müdahale Planı”nın tamamlayıcısı niteliğinde olacak olan “Ulusal Afet Risk Azaltma Planı”nın oluşturulmasına yönelik çalışmaların başlatılması için görüşmeler gerçekleştirildi.

Yapılan toplantı neticesinde, KKTC’de meydana gelmesi muhtemel afet ve acil durumlar öncesi alınacak tedbirleri içerecek olan “Ulusal Afet Risk Azaltma Planı” hakkında yürütülecek çalışma ile ilgili karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunuldu.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Oca 19, 2023

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI LEFKE BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI HİZMETE AÇILDI

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, ülkemizde meydana gelmesi muhtemel afet ve acil durumlara karşı her daim hazır olarak, imkân ve kabiliyetlerini geliştirerek, halkımızın can ve mal kaybını en aza indirmek maksadıyla çalışmalarına devam etmektedir.

Bu amaçla, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı beş bölgede bulunan bölge müdürlüklerine bir yenisini daha ekleyerek, 19 Ocak 2023 tarihinde Lefke Bölge Müdürlüğü binası, Cumhurbaşkanı Ersin TATAR tarafından hizmete açıldı. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Ersin TATAR, yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Lefke’de yer alan Sivil Savunma Lefke Bölge Müdürlüğü hizmet binası yerleşkesi içerisinde, idari kısımlar, eğitim salonu, depo, lojman, açık ve kapalı araç park yerleri yer almaktadır. Bölge Müdürlüğünde; bir müdür ile beş personel görev yapmaktadır. Ayrıca Bölge Müdürlüğü envanterinde salon araç, van araç, çift kabin ve yangına ilk müdahale araçlarının yanı sıra arama-kurtarma araç-gereç ve malzemeleri yer almaktadır.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca törende yaptığı konuşmada, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığının, ülkemizde meydana gelmesi muhtemel afet ve acil durumlara karşı her daim hazır olmak, imkan ve kabiliyetlerini geliştirerek bu durumlara karşı halkımızın can ve mal güvenliğini korumak ve bu maksatla gerek ulusal gerekse uluslararası gelişmeleri takip ederek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Afet Yönetimi Sisteminin geliştirilmesi için büyük gayret gösterdiğini kaydetti.

Karaca, 2022 yılı içerisinde Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı tarafından önemli faaliyetler gerçekleştirildiğini, 26 Mayıs 2022 tarihinde icra edilen ve ulusal kapasitenin denendiği “Sivil Savunma Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı”nın yanında, 07 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilen “Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı-AFAD Müşterek Tatbikatı” ile ilk defa, ülkemizde meydana gelebilecek geniş çaplı bir afet durumunda ihtiyaç duyulacak uluslararası desteğin sağlanması sürecinin tecrübe edildiğini belirtti.

Karaca, 12 Kasım 2022 tarihinde yine AFAD Başkanlığı ile koordineli olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nde 1999 yılında meydana gelen Düzce depreminde hayatını kaybeden soydaşlarımızı anmak ve toplumda deprem anında uygulanacak doğru hareket tarzının benimsenmesini sağlamak amacıyla 6 ilçemizde eş zamanlı olarak “Çök, Kapan, Tutun” Tatbikatı’nın gerçekleştirildiğini ifade etti.

11 Kasım 2022 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Devletleri Teşkilatına Gözlemci Üye olarak kabul edilmesi ile birlikte Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın Ankara’da düzenlenen “Türk Devletleri Teşkilatı Afet ve Acil Durum Bakanlar Zirvesi”ne AFAD Başkanlığı tarafından davet edildiğini belirten Karaca, oluşturulması öngörülen “Türk Devletleri Sivil Korunma Mekanizması” müzakerelerine iştirak edildiğini kaydetti.

Karaca, 2022 yılının Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığının yapısal anlamda da önemli kazanımlar elde ettiği bir yıl olduğunu, 2015 yılında yapısal riskler nedeniyle faaliyetlerine ara verilen Esentepe Eğitim ve Kabul Merkezinin yenilenerek 13 Temmuz 2022 tarihinde yeniden hizmete açıldığını, ayrıca Yenierenköy’de oluşturulan Eğitim ve Dalış Merkezi ile Metehan bölgesinde bulunan Metehan Eğitim ve Tatbikat Merkezinde hem Sivil Savunma Teş

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Oca 16, 2023

SİVİL SAVUNMA EKİPLERİ GİRNE VE GAZİMAĞUSA’DA SU TAŞKINLARINA MÜDAHALEDE BULUNDU

Ülke genelinde 16 Ocak 2023 tarihinde, sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle birçok bölgede su taşkınları meydana gelmiştir.

Yaşanan su taşkınları nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlar tarafından Sivil Savunma ALO 101 Acil Hattı ve KKTC Afet Yönetimi Sistemi içerisinde yer alan paydaş kurum/kuruluşlara iletilen ihbarlar ivedilikle değerlendirilerek Sivil Savunma ekipleri gerekli bölgelere sevk edilmiştir.

Bu kapsamda, Girne ilçesinde Şehir Merkezi, Çatalköy ve Karakum bölgelerinde evlerinde mahsur kalan vatandaşlar ile trafikte seyrettiği esnada meydana gelen su baskınları nedeniyle mahsur kalan araçlara paydaş kurumlarla birlikte müdahalede bulunulmuştur. Gazimağusa ilçesinde ise Yeniizmir bölgesinde bodrum katını su basan bir evde su tahliyesi gerçekleştirilmiştir.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı tarafından, yaşanması muhtemel sel ve su baskınlarına karşı halkımızın can ve mal güvenliğinin korunması maksadıyla araç, teçhizat ve personel imkanları 24 saat göreve hazır şekilde bekletilmektedir.

Halkımızın, sel ve su baskınlarına maruz kalması halinde Sivil Savunma ALO 101 Acil Hattına ulaşarak bilgi vermeleri önemle rica olunur.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Oca 16, 2023

MALİYE BAKANLIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ KAMİL AĞCABAY'DAN SSTB'YE ZİYARET

Maliye Bakanı Özel Kalem Müdürü Kamil AĞCABAY ile Maliye Bakanlığı Hazine ve Muhasebe Dairesi Müdürü Sezai EMRE, 16 Ocak pazartesi günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
First567810121314Last

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728
GKK 1'İNCİ PİYADE ALAY KOMUTANI P. ALBAY Ahmet Tevfik AVAL'DAN SSTB'YE ZİYARET

GKK 1'İNCİ PİYADE ALAY KOMUTANI P. ALBAY Ahmet Tevfik AVAL'DAN SSTB'YE ZİYARET

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı 1'inci Piyade Alay Komutanı Piyade Albay Ahmet Tevfik AVAL, 28 Mart Perşembe günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
293031
1
İNTERGAZ GENEL MÜDÜRÜ EMEKLİ KURMAY ALBAY KADER GENCER'DEN SİVİL SAVUNMA'YA ZİYARET

İNTERGAZ GENEL MÜDÜRÜ EMEKLİ KURMAY ALBAY KADER GENCER'DEN SİVİL SAVUNMA'YA ZİYARET

İntergaz Genel Müdürü Emekli Kurmay Albay Kader GENCER, 1 Nisan Pazartesi günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
234567
891011121314
15
SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI EKİPLERİNDEN SEL VE SU BASKINLARINA MÜDAHALE

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI EKİPLERİNDEN SEL VE SU BASKINLARINA MÜDAHALE

Ülke genelini olumsuz etkileyen sağanak yağışlar nedeniyle meydana gelen su taşkınlarına, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ekipleri müdahale ediyor.  Ekipler tarafından, Girne Alsancak'ta iki, Karaoğlanoğlu'nda bir olmak üzere üç noktada müdahalede bulunulmuş, Lefkoşa Sanayi Bölgesi ve Dereboyu bölgesinden gelen ihbarlar değerlendirilerek gerekli kontrollerin yapılmasının ardından tehlike arz eden bir durum olmadığı tespit edilmiştir.  Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ve Bölge Müdürlükleri ülke genelinde gelen ihbarları değerlendirmek üzere 47 personel ve 15 arama kurtarma aracı ile görev başındadır.  Ülkemizde kötü hava şartlarının devam etmesinden dolayı, ekiplerimiz hazır halde bekletilmektedir.  İhtiyaç duyulduğu anda vatandaşlarımız ALO 101 Acil Durum Hattından Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığına ulaşabilirler.

Devamını oku
16
TÜRK BARIŞ KUVVETLERİ GAZİLER DERNEĞİ'NDEN SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET

TÜRK BARIŞ KUVVETLERİ GAZİLER DERNEĞİ'NDEN SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET

Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Başkanı Nurettin YUCA ve beraberindeki heyet, 16 Nisan Salı günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
1718192021
22232425262728
293012345