Yayınlanma tarihi: Oca 31, 2024

SİVİL SAVUNMA EKİPLERİNİN SU BASKINLARINA MÜDAHALESİ BUGÜN DE DEVAM ETTİ

Ülke genelini olumsuz etkileyen sağanak yağışlar nedeniyle meydana gelen su taşkınlarına, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ekiplerinin müdahalesi bugün de devam etti.

       Ekipler; dün akşam saatlerinde Geçitköy’de sel sularına kapılan bir aracı kurtarma, Alsancak’ta bulunan bir site ile Lefkoşa’da bulunan Milli Mücadele Müzesinin bodrum katındaki yağmur sularının tahliyesi, Devlet Su İşleri (DSİ) su pompa istasyonu ve Gazimağusa Büyük Sanayi Bölgesinde biriken yağmur sularını tahliye çalışmalarına devam etti.      

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Oca 31, 2024

SİVİL SAVUNMA EKİPLERİ SU BASKINLARINA MÜDAHALEDE BULUNDU

Ülke genelinde etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle meydana gelen su taşkınlarına Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, Polis Genel Müdürlüğü, İtfaiye, Kaymakamlık ve Devlet Su İşleri personelinin katılımıyla arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir.

Geçitköy bölgesinde Harmony sitesinde mahsur kalan vatandaşlar ekipler tarafından tahliye edilmiştir.

Sel sularına kapılarak sürüklenen bir araç içerisinden çıkan vatandaş, iş makinesi yardımıyla kurtarılmıştır. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre de sel sularına kapılan mavi bir aracı kurtarmak amacıyla arama kurtarma çalışmaları ilerleyen saatlerde devam edecektir.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı 8 araç ve 24 personel ile arama kurtarma çalışmalarını sürdürmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Oca 30, 2024

SİVİL SAVUNMA EKİPLERİ SU BASKINLARINA MÜDAHALEDE BULUNDU

Ülke genelinde 29 Ocak 2024 tarihinden itibaren etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle birçok bölgede su taşkınları meydana gelmiştir.      

     Yaşanan su taşkınları nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlar tarafından Sivil Savunma ALO 101 Acil Hattı ve KKTC Afet Yönetimi Sistemi içerisinde yer alan paydaş kurum/kuruluşlara iletilen ihbarlar ivedilikle değerlendirilerek Sivil Savunma ekipleri gerekli bölgelere sevk edilmiştir.

     Bu kapsamda Gazimağusa Bölge Müdürlüğü ekipleri, Maraş bölgesinde bulunan Köşe Kahvesi önünde biriken yağmur sularını tahliye etmiştir. Ardından Büyük Sanayi Bölgesinde bulunan Narin Unlu Mamülleri binası önünde biriken yağmur sularını, Gazimağusa Belediyesi ekipleri ve Kıbrıs Türk Arama Kurtarma Derneği (KTAK) ekibi ile birlikte tahliye etmiştir.

     Öte yandan; Sivil Savunma Arama Kurtarma Şube Müdürlüğü ekipleri, Girne Bölge Müdürlüğü ekipleri ve Girne İtfaiye ekiplerinin müşterek çalışmaları sonucu, Girne Alsancak bölgesinde bulunan bir sitenin bodrum katında bulunan yağmur suları, Karaoğlanoğlu bölgesinde bulunan Prestij Sitesi içerisindeki trafo odası ve konutlara ulaşım için kullanılan yolda biriken yağmur suları, Girne Liman yolunda bulunan bir apartman ile Edremit Kavanlar Villalarında bulunan bir evin bodrum katına biriken yağmur suları tahliye edilmiştir.

      Meteoroloji Dairesi tarafından, sağanak yağışların 31 Ocak Çarşamba günü saat 18:00’a kadar devam etme olasılığının yüksek olduğu duyurulmuştur. Bu yüzden meydana gelebilecek su baskını ihbarlarına karşı, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı tarafından gerekli hazırlıklar yapılarak ekipler hazır halde bekletilmektedir. Vatandaşlarımız İhtiyaç duyulduğu anda ALO 101 Acil Durum Hattından Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığına ulaşabileceklerdir.

            Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Oca 24, 2024

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI İLE SİVİL AFET TİMİ DERNEĞİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

     Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı (SSTB) ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren Sivil Afet Timi Derneği (SAT) arasında, ortak faaliyetler ile afet ve acil durumlarda iş birliği yapmak amacıyla protokol imzalandı.

     Sivil   Savunma  Teşkilatı  Başkanı  Atilla  KARACA  ile  Sivil  Afet  Timi  Derneği  Başkanı Tayfun ÇANAKÇI’nın imza koyduğu protokol, 24 Ocak 2024 tarihinde Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığında gerçekleştirildi.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Oca 22, 2024

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI İLE KIBRIS TÜRK ARAMA KURTARMA DERNEĞİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı (SSTB) ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren Kıbrıs Türk Arama Kurtarma Derneği (KTAK) arasında, ortak faaliyetler ile afet ve acil durumlarda işbirliği yapmak amacıyla 18 Ocak 2024 tarihinde protokol imzalandı. Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığında gerçekleştirilen protokole, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla KARACA ile Kıbrıs Türk Arama Kurtarma Derneği Başkanı Alparslan ULAK imza koydu.

Devamını oku
245678910Last

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728
GKK 1'İNCİ PİYADE ALAY KOMUTANI P. ALBAY Ahmet Tevfik AVAL'DAN SSTB'YE ZİYARET

GKK 1'İNCİ PİYADE ALAY KOMUTANI P. ALBAY Ahmet Tevfik AVAL'DAN SSTB'YE ZİYARET

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı 1'inci Piyade Alay Komutanı Piyade Albay Ahmet Tevfik AVAL, 28 Mart Perşembe günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
293031
1
İNTERGAZ GENEL MÜDÜRÜ EMEKLİ KURMAY ALBAY KADER GENCER'DEN SİVİL SAVUNMA'YA ZİYARET

İNTERGAZ GENEL MÜDÜRÜ EMEKLİ KURMAY ALBAY KADER GENCER'DEN SİVİL SAVUNMA'YA ZİYARET

İntergaz Genel Müdürü Emekli Kurmay Albay Kader GENCER, 1 Nisan Pazartesi günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
234567
891011121314
15
SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI EKİPLERİNDEN SEL VE SU BASKINLARINA MÜDAHALE

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI EKİPLERİNDEN SEL VE SU BASKINLARINA MÜDAHALE

Ülke genelini olumsuz etkileyen sağanak yağışlar nedeniyle meydana gelen su taşkınlarına, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ekipleri müdahale ediyor.  Ekipler tarafından, Girne Alsancak'ta iki, Karaoğlanoğlu'nda bir olmak üzere üç noktada müdahalede bulunulmuş, Lefkoşa Sanayi Bölgesi ve Dereboyu bölgesinden gelen ihbarlar değerlendirilerek gerekli kontrollerin yapılmasının ardından tehlike arz eden bir durum olmadığı tespit edilmiştir.  Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ve Bölge Müdürlükleri ülke genelinde gelen ihbarları değerlendirmek üzere 47 personel ve 15 arama kurtarma aracı ile görev başındadır.  Ülkemizde kötü hava şartlarının devam etmesinden dolayı, ekiplerimiz hazır halde bekletilmektedir.  İhtiyaç duyulduğu anda vatandaşlarımız ALO 101 Acil Durum Hattından Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığına ulaşabilirler.

Devamını oku
16
TÜRK BARIŞ KUVVETLERİ GAZİLER DERNEĞİ'NDEN SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET

TÜRK BARIŞ KUVVETLERİ GAZİLER DERNEĞİ'NDEN SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET

Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Başkanı Nurettin YUCA ve beraberindeki heyet, 16 Nisan Salı günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
1718192021
22232425262728
293012345