Yayınlanma tarihi: Ara 26, 2023

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI İLE DOĞAL AFET ARAMA KURTARMA DERNEĞİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı (SSTB) ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği (DAAK) arasında ortak faaliyetler ile afet ve acil durumlarda işbirliği yapmak amacıyla protokol imzalandı. İmza töreni Başbakan Sn. Ünal ÜSTEL’in teşrifleriyle gerçekleştirildi. Protokole, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla KARACA ile Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği Başkanı Deniz ERDAĞ imza koydu.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Ara 26, 2023

ŞEHİTLER HAFTASINDA ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE SAYGI İLE ANDIK

 

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası nedeniyle şehitlerimizi anmak üzere etkinlikler gerçekleştirdi. Bu kapsamda; Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla KARACA ve şehit yakını Sivil Savunma personeli, 20 Aralık 2023 tarihinde Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği’ne ziyarette bulundu. Başkanlık tarafından ayrıca şehit yakınlarına evlerinde ziyaretler geçekleştirilirken Bölge Müdürlükleri de kendi bölgelerinde ikamet eden şehit yakınlarına ziyarette bulundu.  Anma etkinlikleri çerçevesinde hafta boyunca Sivil Savunma Teşkilatı personeli tarafından Bölge Müdürlükleri sorumluluk alanında bulunan şehitlikler ziyaret edilerek, şehitliklere çelenk kondu, şehit kabirlerine de çiçek bırakıldı.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 16, 2023

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'NİN 40'INCI YILI TÖRENLERLE KUTLANDI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 40'ıncı kuruluş yıl dönümü törenlerle kutlandı. Başkent Lefkoşa'nın yanı sıra ilçelerde de düzenlenen törenlere Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, personel ve araçlarıyla katıldı.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 11, 2023

AYDINKÖY’DE KAYBOLAN RASİM ÖZPARLAK BULUNDU

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Güzelyurt Bölge Müdürlüğü’ne 10 Kasım 2023 tarihinde, Güzelyurt Polis Müdürlüğü tarafından Aydınköy’de sakin alzheimer hastası Rasim Özparlak adlı 94 yaşındaki vatandaşın kayıp olduğu bilgisi verilmiş, arama-kurtarma faaliyeti için yardım talep edilmiştir.

Güzelyurt Polis Müdürlüğünün yardım talebi üzerine, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı tarafından arama-kurtarma ekipleri derhal olay bölgesine sevk edilmiş ve bölgede Sivil Savunma Mobil Kriz Koordinasyon Merkezi kurulmuştur.

Kayıp ihbarının alındığı saat itibariyle zaman kaybetmeksizin başlatılan arama kurtarma faaliyetlerinde 48 Sivil Savunma personelinin yanı sıra 13 arama kurtarma aracı ve 4 adet dron kullanılmıştır.

Arama-Kurtarma faaliyetinde Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ekiplerinin yanı sıra, Polis Genel Müdürlüğü Çevik Birlik Personeli, İtfaiye Müdürlüğü personeli, Kıbrıs Arama Kurtarma Derneği (KARK), Doğal Afet Arama ve Kurtarma Derneği (DAAK), Sivil Afet Timi Derneği (SAT) ekipleri ve bölge halkı katılmıştır.

Dün gecenin ilerleyen saatlerine kadar ve bugün sabahın ilk ışıklarıyla başlayan arama-kurtarma çalışmaları sonucunda Rasim Özparlak isimli vatandaş saat 16:00 sularında bulunmuş ve Sağlık Bakanlığı'na ait ambulansla hastaneye sevk edilmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 10, 2023

ATAMIZI SEVGİ, SAYGI VE RAHMETLE ANDIK

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ebediyete intikalinin 85'inci yıldönümü nedeniyle bugün saat 09:05'te tüm Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı personelinin katılımı ile anma töreni gerçekleşti. Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlık Karargahı Atatürk Büstü önünde gerçekleştirilen törende, Başkan Yardımcısı Nurullah COŞAN tarafından büste çelenk konulmasının ardından, sirenlerin çalınmasıyla birlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar yarıya indirilerek ATATÜRK'ü anma konuşması gerçekleştirildi.

Devamını oku
135678910Last

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728
GKK 1'İNCİ PİYADE ALAY KOMUTANI P. ALBAY Ahmet Tevfik AVAL'DAN SSTB'YE ZİYARET

GKK 1'İNCİ PİYADE ALAY KOMUTANI P. ALBAY Ahmet Tevfik AVAL'DAN SSTB'YE ZİYARET

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı 1'inci Piyade Alay Komutanı Piyade Albay Ahmet Tevfik AVAL, 28 Mart Perşembe günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
293031
1
İNTERGAZ GENEL MÜDÜRÜ EMEKLİ KURMAY ALBAY KADER GENCER'DEN SİVİL SAVUNMA'YA ZİYARET

İNTERGAZ GENEL MÜDÜRÜ EMEKLİ KURMAY ALBAY KADER GENCER'DEN SİVİL SAVUNMA'YA ZİYARET

İntergaz Genel Müdürü Emekli Kurmay Albay Kader GENCER, 1 Nisan Pazartesi günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
234567
891011121314
15
SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI EKİPLERİNDEN SEL VE SU BASKINLARINA MÜDAHALE

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI EKİPLERİNDEN SEL VE SU BASKINLARINA MÜDAHALE

Ülke genelini olumsuz etkileyen sağanak yağışlar nedeniyle meydana gelen su taşkınlarına, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ekipleri müdahale ediyor.  Ekipler tarafından, Girne Alsancak'ta iki, Karaoğlanoğlu'nda bir olmak üzere üç noktada müdahalede bulunulmuş, Lefkoşa Sanayi Bölgesi ve Dereboyu bölgesinden gelen ihbarlar değerlendirilerek gerekli kontrollerin yapılmasının ardından tehlike arz eden bir durum olmadığı tespit edilmiştir.  Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ve Bölge Müdürlükleri ülke genelinde gelen ihbarları değerlendirmek üzere 47 personel ve 15 arama kurtarma aracı ile görev başındadır.  Ülkemizde kötü hava şartlarının devam etmesinden dolayı, ekiplerimiz hazır halde bekletilmektedir.  İhtiyaç duyulduğu anda vatandaşlarımız ALO 101 Acil Durum Hattından Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığına ulaşabilirler.

Devamını oku
16
TÜRK BARIŞ KUVVETLERİ GAZİLER DERNEĞİ'NDEN SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET

TÜRK BARIŞ KUVVETLERİ GAZİLER DERNEĞİ'NDEN SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET

Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Başkanı Nurettin YUCA ve beraberindeki heyet, 16 Nisan Salı günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
1718192021
22232425262728
293012345