Yayınlanma tarihi: Kas 9, 2023

“SİVİL SAVUNMA, AFET YÖNETİMİ VE MÜDAHALE TATBİKATI-2023” GERÇEKLEŞTİ

“Sivil Savunma, Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı-2023”ün seçkin gözlemci günü, bugün Girne Karaoğlanoğlu bölgesinde gerçekleşti.Tatbikata Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, KTBK Komutanı Tümgeneral Sebahattin Kılınç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç, bazı bakanlar ve milletvekilleri, siyasiler, çeşitli kurum kuruluş temsilcileri, ve halk katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tatbikatta, Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Girne Kaymakamı Cemal Özcemoğlu, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca konuşma yaptı. Tatbikat faaliyetlerinin icra edilmesinin ardından mobil üniteler ile çadır kent ziyaret edildi ve Sivil Savunma Arama Kurtarma sergisi izlendi.Tören, Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre’nin konuşması, anı fotoğrafı çekimi ve tatbikat yemeğinin yenilmesinin ardından sona erdi.Tatbikat, afet ve acil durumlarda görevleri olan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı kadrolu personeli, Halk Örgütü personeli, KKTC Afet Yönetimi sistemi içerisinde yer alan bakanlık, kurum, kuruluşların yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) ekipleri, TC Jandarma Genel Komutanlığı ekibi, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı İstihkâm Savaş Taburu ekibi, Kıbrıs Arama Kurtarma Derneği (KARK) ekibi, Doğal Afet Arama ve Kurtarma Derneği (DAAK) ekibi, Sivil Afet Timi Derneği (SAT) ekibi, Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi’ne (IUSARC) üye yerel üniversitelerin arama kurtarma kulüp öğrencilerinin katılımı ile icra edildi.

-“Hazırlık seviyesi denendi, iş birliği geliştirildi”

Tatbikat ile ülkedeki Afet Acil Durum Yönetimi Sistemi içinde yer alan tüm birimlerin hazırlık seviyesini denendi, bu gibi hallerde ülkeye gelecek yardım kuruluşları ile iş birliği ve koordinasyonu geliştirmek, Afet ve Acil Durum hallerine yönelik farkındalık yaratmak ve yardımlaşmayı artırarak, tespit edilecek eksikliklerin giderilmesini sağlamak hedeflendi.

-Tatbikat faaliyetleri

Merkez üssü Girne açıklarında richter ölçeğine göre 7.7 büyüklüğünde, deniz tabanının 5 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem senaryosu çerçevesinde gerçekleştirilen tatbikatta, şu faaliyetler icra edildi: “Enkaza müdahale, akaryakıt yangınına müdahale, kuyu kazası kurtarma, duman dolu odadan kurtarma, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) tehdidi uygulaması, denize düşen araçtan kurtarma, helikopter ile düzensiz göçmen kurtarma, deniz kirlenmesine müdahale, helikopter ile denize düşen yaralı kurtarma, trafik kazasına müdahale ve triaj, deprem bölgesindeki vatandaşların tahliyesi, şüpheli pakete müdahale, atlama yatağı ile kurtarma, sedye ile indirme, tünel ile üst kattan kurtarma, altyapı tamir çalışmaları, hidrolik itfaiye merdiveni ile kurtarma, tırmanma motoru kullanılarak binaya çıkma ve aşağıya köprü kurma, yola devrilen ağaca müdahale.”

 

-Töre: "Felaketlere karşı en iyi şekilde hazırlıklı olmak gerek"

Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre tatbikatta yapığı konuşmada, savaş dışında yaşanabilecek felaketlere hazırlıklı olmanın önemine vurgu yaptı. Tö

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 3, 2023

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI  BAŞKANLIĞI AFET YÖNETİMİ VE MÜDAHALE TATBİKATI 9 KASIM’DA GİRNE-KARAOĞLANOĞLU’NDA YAPILIYOR

     Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı bu yıl Girne-Karaoğlanoğlu’nda gerçekleştirilecek.

     Tatbikat, afet ve acil durumlarda görevleri olan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı personeli, KKTC Afet Yönetimi sistemi içerisinde yer alan bakanlık, kurum, kuruluşların yanı sıra TC İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) ekipleri , TC Jandarma Genel Komutanlığı ekibi, KTBK İstihkam Savaş Taburu ekibi, Kıbrıs Arama Kurtarma Derneği (KARK) ekibi, Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği (DAAK) ekibi, Sivil Afet Timi (SAT) ekibi Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi’ne (IUSARC) üye yerel üniversitelerin arama kurtarma kulüp öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

     Tatbikat, 9 Kasım Perşembe 12.00-16.00 saatleri arasında Girne açıklarında Richter ölçeğine göre 7,7 büyüklüğünde deniz tabanın 5 km. derinliğinde meydana gelen deprem senaryosu kapsamında gerçekleştirilecek.

     Senaryo gereği; enkaza müdahale, akaryakıt yangınına müdahale, kuyu kazası kurtarma, duman dolu odadan kurtarma, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehdidi uygulaması, denize düşen araçtan kurtarma, helikopter ile düzensiz göçmen kurtarma, deniz kirlenmesine müdahale, helikopter ile denize düşen yaralı kurtarma, trafik kazasına müdahale ve triaj, deprem bölgesindeki vatandaşların tahliyesi, şüpheli pakete müdahale, atlama yatağı ile kurtarma, sedye ile indirme, tünel ile üst kattan kurtarma, altyapı tamir çalışmaları, hidrolik itfaiye merdiveni ile kurtarma, tırmanma motoru kullanarak binaya çıkma ve aşağıya köprü kurma, yola devrilen ağaca müdahale faaliyetleri icra edilecek.

     Tatbikat dolayısıyla düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca, ülkede gerek küresel iklim değişikliğinin sebep olduğu meteorolojik koşullar gerekse bulunulan coğrafi konumda deprem kuşağından kaynaklanan deprem tehdidi nedeniyle her zaman afet riski bulunduğunu belirtti.

     Karaca, afet ve acil durumlarda halkın can ve mal güvenliğini korumak adına her zaman tüm güçleriyle göreve hazır olduklarını belirterek, bu yıl Girne ilçesinde icra edilecek tatbikatın, geçen yıllarda gerçekleştirilen faaliyetlerde edinilen tecrübelerin, tespit edilen eksiklik ve aksaklıkların giderilmesi, yapılacak uygulamalarla en iyiye ulaşılması hedefiyle planlandığını aktardı.

     Karaoğlanoğlu bölgesinin faaliyetlere ev sahipliği yapacağını belirten Karaca, tüm halkı tatbikatı izlemeye davet etti.

     Karaca’nın konuşmasının ardından Harekât ve Eğitim Şube Müdürü Yusuf Eker tarafından tatbikat hakkında bilgi verildi.

     Konuşmaların ardından Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Karaca, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

     Karaca, bir soruya karşılık 6 Şubat’ta Türkiye’de gerçekleşen depremin ardından Teşkilatın bütçe, teknik teçhizat ve imkânlar bakımından nispeten ilerleme kaydettiğini, sadece kendi imkânları çerçevesinde bazı geliştirmeler yapılabildiğini anlattı.

     Başka b

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 2, 2023

SİVİL SAVUNMA KISMİ TATBİKATLARI İCRA EDİLDİ

Sivil Savunma Halk Örgütü kadrolarında bulunan mükelleflerin bilgi ve deneyimlerini artırmak, olası afet ve acil durumlarda profesyonel ekiplerin olay bölgesine intikaline kadar olan süre zarfında panik, kargaşa ve yaşanan afetin neden olacağı kayıpların en aza indirilmesini sağlamak maksadıyla 30 Ekim-01 Kasım 2023 tarihleri arasında “Kısmi Tatbikatlar” icra edilmiştir.

Tatbikatlar; 30 Ekim 2023 tarihinde Gazimağusa ve İskele’de, 31 Ekim 2023 tarihinde Lefkoşa’da, 01 Kasım 2023 tarihinde Güzelyurt ve Lefke ilçelerinde icra edilmiştir.

Kısmi Tatbikatlar, Halk Örgütü personelinin, yıl içerisinde Sivil Savunma Bölge Müdürlükleri tarafından bulundukları kadroların görev ve sorumlulukları ile ilgili verilen eğitimler doğrultusunda gerçekleştirilmiştir.

Oluşturulan Bölge ve Semt Amirlik Karargahlarının faal olarak görev yaptığı Kısmi Tatbikatlarda, belirlenen afet ve acil durum senaryosu dahilinde Halk Örgütü personelinden oluşan ekipler tarafından verilen ihbarlar değerlendirilerek gerekli müdahalelerde bulunulmuş ve Tatbikatlar başarı ile gerçekleştirilmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eki 26, 2023

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI İLE JEOLOJİ VE MADEN DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile Jeoloji ve Maden Dairesi arasında  "Kuvvetli Yer Hareketi İstasyonları Devri, Bakım, ve İdamesine Dair İşbirliği protokolü" 26 Eylül 2023 tarihinde imzalandı. Protokol, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla KARACA ve Jeoloji ve Maden Dairesi  Müdürü Ayşen ALBAYRAK tarafından imzalandı.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eyl 11, 2023

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANI AZERBAYCAN’DA DÜZENLENEN TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI (TDT) AFET VE ACİL DURUMLAR YÖNETİMİ 2. BAKANLAR TOPLANTISINA KATILDI

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca, Azerbaycan’da düzenlenen Türk Devletler Teşkilatı (TDT) Afet ve Acil Durumlar Yönetimi 2. Bakanlar Toplantısına iştirak etti. Türk Devletler Teşkilatına üye ülkeler; Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve gözlemci üye sıfatıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti heyetinin katıldığı toplantı 06-08 Eylül 2023 tarihinde Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de yapıldı. Toplantıya katılan KKTC heyetinin başkanlığını İçişleri Bakanı Dursun Oğuz  yaptı. Toplantı öncesi Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev toplantı için Bakü'de bulunan Bakanları kabulünde Türk Devletleri Teşkilatı ailesini Bakü'de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. KKTC temsilcisi, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’un da yer aldığı kabulde, “Kıbrıslı Türk kardeşlerimizi özellikle selamlamak istiyorum. Bakan burada gözlemci olarak ama aynı zamanda kendi ülkesinin bayrağıyla temsil ediliyor. Etkinliğimizde elbette KKTC bayrağı dalgalanmalıdır ve dalgalanacaktır. KKTC’nin TDT’na gözlemci olarak seçilmesi son derece önemlidir” dedi. İçişleri Bakanı Dursun Oğuz toplantıda yaptığı konuşmada, “KKTC’de meydana gelebilecek herhangi bir Afet ve Acil Duruma karşı Acil Yönetim Planının hazır olduğunu söyledi. Deprem sonrasında oluşturulan Türk Devletleri Teşkilatı Sivil Savunma Mekanizması, Türk Dünyası topraklarında meydana gelebilecek afetlerde acil durum desteğini sağlamak, insani ve tıbbi yardım ulaştırmak, barınma ihtiyacını gidermek gibi faaliyetlerde bulunabileceğini ifade etti.” Oğuz, “KKTC’nin afet ve acil durum işbirliğinin ve koordinasyonunun geliştirilmesi ve güçlendirilmesi başta olmak üzere her türlü çalışmada yer almaya ve destek vermeye kararlı olduğunu, TDT’nın sivil koruma mekanizması çatısı altında ele alınacak tüm konularda katkı koymaya, deneyimlerimizi paylaşmaya ve ortak bir tatbikat yapmak için ev sahipliği yapmaya hazır olduğumuzu” söyledi. Yapılan konuşmaların ardından üye ülke bakanları tarafından, gerçekleştirilen müzakerelerle ilgili hazırlanan deklarasyon metni imzalandı. Türk Devletleri Teşkilatı, arama kurtarma ekiplerinin katılımı ile Bakü yakınlarındaki Alat Limanı'nda kaza ve acil durumlara yönelik ortak “Bakü 2023 Uluslararası Tatbikatı” gerçekleştirildi. Tatbikata, KKTC heyeti gözlemci olarak katıldı.

Devamını oku
124678910Last

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728
GKK 1'İNCİ PİYADE ALAY KOMUTANI P. ALBAY Ahmet Tevfik AVAL'DAN SSTB'YE ZİYARET

GKK 1'İNCİ PİYADE ALAY KOMUTANI P. ALBAY Ahmet Tevfik AVAL'DAN SSTB'YE ZİYARET

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı 1'inci Piyade Alay Komutanı Piyade Albay Ahmet Tevfik AVAL, 28 Mart Perşembe günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
293031
1
İNTERGAZ GENEL MÜDÜRÜ EMEKLİ KURMAY ALBAY KADER GENCER'DEN SİVİL SAVUNMA'YA ZİYARET

İNTERGAZ GENEL MÜDÜRÜ EMEKLİ KURMAY ALBAY KADER GENCER'DEN SİVİL SAVUNMA'YA ZİYARET

İntergaz Genel Müdürü Emekli Kurmay Albay Kader GENCER, 1 Nisan Pazartesi günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
234567
891011121314
15
SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI EKİPLERİNDEN SEL VE SU BASKINLARINA MÜDAHALE

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI EKİPLERİNDEN SEL VE SU BASKINLARINA MÜDAHALE

Ülke genelini olumsuz etkileyen sağanak yağışlar nedeniyle meydana gelen su taşkınlarına, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ekipleri müdahale ediyor.  Ekipler tarafından, Girne Alsancak'ta iki, Karaoğlanoğlu'nda bir olmak üzere üç noktada müdahalede bulunulmuş, Lefkoşa Sanayi Bölgesi ve Dereboyu bölgesinden gelen ihbarlar değerlendirilerek gerekli kontrollerin yapılmasının ardından tehlike arz eden bir durum olmadığı tespit edilmiştir.  Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ve Bölge Müdürlükleri ülke genelinde gelen ihbarları değerlendirmek üzere 47 personel ve 15 arama kurtarma aracı ile görev başındadır.  Ülkemizde kötü hava şartlarının devam etmesinden dolayı, ekiplerimiz hazır halde bekletilmektedir.  İhtiyaç duyulduğu anda vatandaşlarımız ALO 101 Acil Durum Hattından Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığına ulaşabilirler.

Devamını oku
16
TÜRK BARIŞ KUVVETLERİ GAZİLER DERNEĞİ'NDEN SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET

TÜRK BARIŞ KUVVETLERİ GAZİLER DERNEĞİ'NDEN SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET

Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Başkanı Nurettin YUCA ve beraberindeki heyet, 16 Nisan Salı günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
1718192021
22232425262728
293012345