Yayınlanma tarihi: Ağu 11, 2021

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI EKİBİ YURDA DÖNDÜ

Anavatan Türkiye’nin orman yangınlarıyla mücadelesine destek için ülkemizden 04 Ağustos 2021 tarihinde yangın bölgesine giden, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı arama kurtarma ekibi ile Orman Dairesi ekibi bugün sabah saatlerinde yurda döndü. Sivil Savunma Arama-Kurtarma ekibi ile Orman Dairesi ekibini Girne Limanı’nda Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla KARACA ve KKTC Orman Dairesi Müdürü Cemil KARZAOĞLU karşıladı. KARACA, yangın söndürme ekiplerine yaptığı konuşmada kahramanca göstermiş oldukları üstün gayretlerinden dolayı teşekkür ederek, birlik ve beraberlik ruhu ile yapılan çalışmaların devam ettiği sürece her türlü zorluğun üstesinden gelineceğini vurguladı. KARACA konuşmasında, dün olduğu gibi bugünde sevinçte ve kederde Anavatan Türkiye’nin yanında olmaya devam edileceklerini kaydederek, bu gibi yaşanmasını arzu etmedikleri olaylarda aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarına devam edeceklerine olan inancını da belirtti. Sivil Savunma TeşkilatıBaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada ayrıca,Türkiye Cumhuriyeti Orman Genel Müdürlüğü’nün koordinesinde Antalya’nın Gazipaşa, Manavgat ve Kızıldağ bölgelerindeki yangınlara can siperhane bir şekilde müdahale eden ekiplerin, yangın söndürme çalışmalarında olağanüstü gayret göstererek yangın söndürme ve soğutma faaliyetlerinde bulunduğu ifade edildi. Açıklamada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekiplerinin, birlik, dayanışma ve ekip ruhu içerisinde, güç birliği ile ortak hareket ederek, kendilerine gösterilen yangın bölgelerinde çalışmalarda bulunduğu belirtilerek, Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri tarafından da bu çalışmalarının takdirle karşılandığı kaydedildi.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Ağu 11, 2021

KIBRIS TÜRK KUVVETLERİ ALAYI KOMUTANI ALBAY HÜSEYİN YILMAZ'DAN SSTB'YE ZİYARET

Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay'ı Komutanı Albay Hüseyin YILMAZ, 9 Ağustos Pazartesi günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Ağu 9, 2021

ERENKÖY DİRENİŞİ VE ŞEHİTLERİ 57'NCİ YILINDA ANILDI

Erenköy Direnişi, Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgülük mücadelesinde çok önemli bir yere ve öneme sahiptir. 8 Ağustos 1964’te Kıbrıs Türklerinin bu topraklarda var olacağına dair yemin eden cesur ve kahraman gençlerimiz, adadaki Kıbrıslı Türklerin direniş ve var olma mücadelesinin öncüsüdür. 57 yıl önce çok zor şartlarda Erenköy’e çıkan bu gençlerimiz bugün varoluşumuzda önemli katkıları vardır. O günden bugüne özgürce yaşadığımız bu topraklarda canlarını hiçe sayarak mücadele eden geçlerimizi tarihin sayfalarında gelecek nesillere taşınarak her yıl anmanın mutlu gururunu yaşadığımız bu günde başta Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel olmak üzere bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi rahmetle, Erenköy gazilerimizle, tarihimizin bu en anlamlı mücadelesinde yer alan ve destek veren tüm mücahitlerimizi minnetle ve saygıyla anıyoruz.



 

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Ağu 9, 2021

SSTB EKİPLERİ ANTALYA'NIN GÜNDOĞMUŞ BÖLGESİNDE YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DEVAM ETTİ

Anavatan Türkiye'de çıkan yangınlara müdahale etmekde bulunan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ekipleri, Antalya'nın Gündoğmuş bölgesinde yeniden alevlenen yangına paydaş kurumlarla birlikte müdahale ederek, yangının büyümesini önleyip kontrol altına alınmasını sağlamıştır.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Ağu 7, 2021

SİVİL SAVUNMA EKİPLERİ TÜRKİYE'DE YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Sivil Savunma Arama Kurtarma Ekibi ve paydaş yangın söndürme ekipleri tarafından Türkiyedeki Antalya Manavgat Kızıldağ Gündoğmuş bölgesindeki yangınlara müdahalede bulunarak yangının kontrol altına alınması sağlanmış, soğutma çalışmalarına devam edilerek ,çıkması muhtemel yangınlara karşı emniyet tedbirleri alınarak yangın nöbeti tutulmaktadır.

Devamını oku
123456

«Ağustos 2021»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829

İŞADAMLARI DERNEĞİ BAŞKANI ENVER MAMÜLCÜ VE HEYETİ SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ

İşadamları Derneği Başkanı Enver MAMÜLCÜ ve beraberindeki heyet, 29 Temmuz Perşembe günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığını ziyaret etti.

Devamını oku
30311
234

SİVİL SAVUNMA EKİBİ TÜRKİYEDEKİ YANGINLARA MÜDAHALE İÇİN YOLA ÇIKTI

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, anavatan Türkiye’nin orman yangınlarıyla mücadelesine destek için, 11 personel, 2 yangına ilk müdahale aracı, 1 arazöz ve komuta aracından oluşan arama-kurtarma ekibiyle bugün Türkiye'ye hareket ettiSivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla KARACA, anavatan Türkiye'nin yaşadığı acıları kendi acıları gibi gördüklerini ifade ederek, dün olduğu gibi bugünde anavatan ile dayanışma içinde olduklarını kaydetti.KARACA, acıların ve sevinçlerin birlikte paylaşılarak her türlü olumsuzlukların üzerinden başarıyla gelineceğini belirtti.KARACA, yangında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allahtan rahmet dileyerek, anavatanımıza geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Devamını oku
5678
9101112131415
16171819202122
2324

ERENKÖY MÜCAHİTLER DERNEĞİ YÖNETİM KURULUNDAN SSTB'YE ZİYARET

Erenköy Mücahitler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet YILDIRIM, Fadıl İNCİRLİ ve Hüdesin Kamil ÖZİNAL, 24 Ağustos Salı günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
2526272829
30

SSTB GİRNE BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİMİZ TARAFINDAN KYRENİA OFFROAD DERNEĞİ ÜYELERİNE İLKYARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Girne Bölge Müdürlüğü personeli tarafından, 28 Ağustos Cumartesi günü 14.00-17.00 saatleri arasında Bölge Müdürlüğü dershanesinde Kyrenia Offroad Derneği üyelerine yönelik "İlkyardım Eğitimi" verilmiştir.

Devamını oku
3112345