SİVİL SAVUNMA ESENTEPE EĞİTİM VE KABUL MERKEZİ YENİDEN HİZMETE AÇILDI

SİVİL SAVUNMA ESENTEPE EĞİTİM VE KABUL MERKEZİ YENİDEN HİZMETE AÇILDI

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'nın Esentepe'de bulunan Eğitim ve Kabul Merkezi, restorasyon ve yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından, 13 Temmuz 2022 tarihinde yeniden hizmet vermeye başladı. Tesisin açılış törenine, Cumhurbaşkanı Ersin TATAR, Meclis Başkanı Zorlu TÖRE, KTBK Komutanı Tümg. Sezai ÖZTÜRK, GKK Komutanı Tümg. Zorlu TOPALOĞLU, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan ARIKLI, Milletvekili Serhat AKPINAR, Girne Kaymakamı Sinan GÜNEŞ, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri ORÇAN, Esentepe Belediye Başkanı Cemal ERDOĞAN,  Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla KARACA ve davetliler katıldı.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla KARACA açılış töreninde yaptığı konuşmada, Esentepe Eğitim ve Kabul Merkezi’nin 1979 yılında yaşanması muhtemel afet ve acil durumlarda halkın barınma ihtiyacının karşılanması maksadıyla 5 lojman olarak hizmete girdiğini belirtti.

KARACA, tesisisin zaman içerisinde 18 lojman, 1 gazino, 1 mini bar ve 1 çamaşırhane ile büyüdüğünü ifade ederek, tesis içerisindeki binaların günümüz güvenlik şartlarına uygunluğunun sağlanması amacıyla kolan hatları eklenerek güçlendirildiğini ve ihtiyaç duyulan tamiratların yapılarak halkımızın hizmetine sunulduğunu kaydetti.

KARACA konuşmasında ayrıca, merkezin ülkedeki üniversitelerin arama kurtarma ekiplerine (AKUT) ve izci gruplarının eğitim faaliyetlerine de ev sahipliği yaptığını da kaydederek, Esentepe Eğitim ve Kabul Merkezi’nin, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı kadrolu personeli, Sivil Savunma emekli personeli, Sivil Savunma Halk Örgütü personeli, Sivil Savunma Komite ve Komisyon üyeleri ile halkımızın hizmetine sunulduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Ersin TATAR açılışta yaptığı konuşmada, 1998 yılında Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. DENKTAŞ tarafından açılan binanın, bugün de restore edilerek yeniden kendisi tarafından açıldığını dile getirerek; “Bu benim için bir onurdur. Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı ve tüm yönetime yürekten teşekkür ederim” dedi. 

Esentepe bölgesinin doğasının güzelliğine işaret eden Cumhurbaşkanı TATAR, halkın hizmetine yönelik yapılan çalışmalardan dolayı Esentepe Belediye Başkanı’na teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı TATAR, geçtiğimiz haftalarda meydana gelen yangına atıfta bulunarak Sivil Savunma Başkanlığı halk örgütü emekli ve emekli olmayan tüm mükelleflerine ve tüm kadrolu personeline büyük emeklerinden dolayı teşekkür etti. Cumhurbaşkanı TATAR, 1960’lı yıllarda başlayan daha sonra teşkilat yasasının geçmesiyle bu çalışmanın, devletin milli savunmasının yanında ülke genelinde sivil savunma anlamında da örgütlenmesi bakımından önemine vurgu yaptı. 

Arama kurtarma çalışmalarından başlamak suretiyle deprem, sel baskını, yangın gibi doğal afetlere karşı halkımızın yanında olan teşkilatı çalışmalarından dolayı kutlayan Cumhurbaşkanı TATAR; “Sizlere başarılar diliyorum. Önümüzdeki dönemde pandemi sonrası, krizi geride bırakarak hayatın normale dönmesi ile Anavatan Türkiye’nin de desteğiyle teşkilatın araç gereç ve her türlü fonksiyonun daha etkili ve verimli bir şekilde sürdürülebilmesi için her türlü çaba gösterilmelidir” dedi. 

Cumhurbaşkanı TATAR, eğitim çalışmalarının bu tesiste sürdürülmesinin teşkilatın güçlenmesi bakımından önemli bir gelişme olduğuna değinerek tüm teşkilata çalışmalarında başarılar diledi. 

Print
Yayınlanma tarihi: Tem 14, 2022,
Haber Kategorisi: Faaliyetler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728
GKK 1'İNCİ PİYADE ALAY KOMUTANI P. ALBAY Ahmet Tevfik AVAL'DAN SSTB'YE ZİYARET

GKK 1'İNCİ PİYADE ALAY KOMUTANI P. ALBAY Ahmet Tevfik AVAL'DAN SSTB'YE ZİYARET

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı 1'inci Piyade Alay Komutanı Piyade Albay Ahmet Tevfik AVAL, 28 Mart Perşembe günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
293031
1
İNTERGAZ GENEL MÜDÜRÜ EMEKLİ KURMAY ALBAY KADER GENCER'DEN SİVİL SAVUNMA'YA ZİYARET

İNTERGAZ GENEL MÜDÜRÜ EMEKLİ KURMAY ALBAY KADER GENCER'DEN SİVİL SAVUNMA'YA ZİYARET

İntergaz Genel Müdürü Emekli Kurmay Albay Kader GENCER, 1 Nisan Pazartesi günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
234567
891011121314
15
SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI EKİPLERİNDEN SEL VE SU BASKINLARINA MÜDAHALE

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI EKİPLERİNDEN SEL VE SU BASKINLARINA MÜDAHALE

Ülke genelini olumsuz etkileyen sağanak yağışlar nedeniyle meydana gelen su taşkınlarına, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ekipleri müdahale ediyor.  Ekipler tarafından, Girne Alsancak'ta iki, Karaoğlanoğlu'nda bir olmak üzere üç noktada müdahalede bulunulmuş, Lefkoşa Sanayi Bölgesi ve Dereboyu bölgesinden gelen ihbarlar değerlendirilerek gerekli kontrollerin yapılmasının ardından tehlike arz eden bir durum olmadığı tespit edilmiştir.  Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ve Bölge Müdürlükleri ülke genelinde gelen ihbarları değerlendirmek üzere 47 personel ve 15 arama kurtarma aracı ile görev başındadır.  Ülkemizde kötü hava şartlarının devam etmesinden dolayı, ekiplerimiz hazır halde bekletilmektedir.  İhtiyaç duyulduğu anda vatandaşlarımız ALO 101 Acil Durum Hattından Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığına ulaşabilirler.

Devamını oku
16
TÜRK BARIŞ KUVVETLERİ GAZİLER DERNEĞİ'NDEN SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET

TÜRK BARIŞ KUVVETLERİ GAZİLER DERNEĞİ'NDEN SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET

Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Başkanı Nurettin YUCA ve beraberindeki heyet, 16 Nisan Salı günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
1718192021
22232425262728
293012345