AADYK TOPLANTISI VE TAHLİYE TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ ACİL DURUM UYARI SİSTEMİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

AADYK TOPLANTISI VE TAHLİYE TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ ACİL DURUM UYARI SİSTEMİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi (AADYK) toplantısı, ülkede faaliyet gösteren GSM operatörleri ile “Acil Durum Uyarı Sistemleri Oluşturulmasına Yönelik İşbirliği Protokolü” imza töreni ve Metehan Bölgesi Tahliye Tatbikatı, bugün Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Metehan Eğitim ve Tatbikat Alanı’nda gerçekleştirildi. Program kapsamında düzenlenen AADYK toplantısında, ülkemizde meydana gelebilecek afet ve acil durumlara yönelik hazırlık çalışmaları, kurumlar arası koordinasyon mekanizmaları, yangınlarla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler ve sığınak altyapısına ilişkin mevcut durum kapsamlı şekilde değerlendirildi. Toplantının ardından Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Hakan Balaban, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Balaban, afet ve acil durum yönetiminde hazırlık kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü belirterek, özellikle erken uyarı sistemlerinin geliştirilmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı. Açıklamada, GSM operatörleri ile imzalanan “Acil Durum Uyarı Sistemleri Oluşturulmasına Yönelik İşbirliği Protokolü” sayesinde afet, yangın, deprem ve diğer acil durumlarda vatandaşlara hızlı ve etkin şekilde bilgilendirme yapılmasının hedeflendiği ifade edildi. Yeni sistemin, acil durumlarda cep telefonu kullanıcılarına bölgesel ve anlık uyarı mesajlarının ulaştırılmasına olanak sağlayacağı belirtildi. Programın son bölümünde gerçekleştirilen Metehan Bölgesi Tahliye Tatbikatı ise ilgili kurumların katılımıyla icra edildi. Tatbikat kapsamında senaryo gereği oluşturulan acil durum karşısında tahliye, yönlendirme, haberleşme ve koordinasyon süreçleri uygulamalı olarak test edildi. Yetkililer, tatbikatın kurumlar arası iş birliğinin geliştirilmesi, müdahale kapasitesinin güçlendirilmesi ve toplumun afetlere hazırlık düzeyinin artırılması açısından önemli kazanımlar sağladığını ifade etti.
Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı tarafından yapılan değerlendirmede, afet ve acil durumlara karşı hazırlık çalışmalarının ilgili tüm kurumlarla iş birliği içerisinde sürdürüleceği ve toplumun bilinçlendirilmesine yönelik faaliyetlere devam edileceği kaydedildi.

Print
Yayınlanma tarihi: Haz 16, 2026,
Haber Kategorisi: Faaliyetler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Eylül 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
31123456
7891011
SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANI HAKAN BALABAN, MESLEKİ YEDEK SUBAY VE ÇAVUŞ CELBİ ANT İÇME TÖRENİNE KATILDI

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANI HAKAN BALABAN, MESLEKİ YEDEK SUBAY VE ÇAVUŞ CELBİ ANT İÇME TÖRENİNE KATILDI

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Hakan BALABAN, 11 Eylül 2026 tarihinde, Gülseren Kışlası'nda düzenlenen 49'uncu Dönem 3'üncü Devre Mesleki Yedek Subay ve 49'uncu Dönem 4'üncü Devre Çavuş Celbi Ant İçme Törenine Katıldı.

Devamını oku
1213
141516
KIBRIS TÜRK ORTOPEDİK ÖZÜRLÜLER DERNEĞİ BAŞKANI GÜNAY KİBRİT'TEN SSTB'YE ZİYARET

KIBRIS TÜRK ORTOPEDİK ÖZÜRLÜLER DERNEĞİ BAŞKANI GÜNAY KİBRİT'TEN SSTB'YE ZİYARET

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay KİBRİT ve beraberindeki heyet, 16 Eylül Çarşamba günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
17
KAMU YÖNETİMİ VE İNSAN KAYNAKLARI BAŞKANLIĞI BAŞKAN VEKİLİ ÜMRAN TÖZÜN'DEN SSTB'YE ZİYARET

KAMU YÖNETİMİ VE İNSAN KAYNAKLARI BAŞKANLIĞI BAŞKAN VEKİLİ ÜMRAN TÖZÜN'DEN SSTB'YE ZİYARET


Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Atama ve Disiplin Komisyonu Üyesi, Kamu Yönetimi ve İnsan Kaynakları Başkanlığı Başkan Vekili Ümran TÖZÜN , Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek sözlü mülakat öncesinde, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Hakan BALABAN’ı ziyaret etti.

Devamını oku
181920
21222324252627
2829301234
567891011