SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI LEFKE BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI HİZMETE AÇILDI

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI  LEFKE BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI HİZMETE AÇILDI

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, ülkemizde meydana gelmesi muhtemel afet ve acil durumlara karşı her daim hazır olarak, imkân ve kabiliyetlerini geliştirerek, halkımızın can ve mal kaybını en aza indirmek maksadıyla çalışmalarına devam etmektedir.

Bu amaçla, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı beş bölgede bulunan bölge müdürlüklerine bir yenisini daha ekleyerek, 19 Ocak 2023 tarihinde Lefke Bölge Müdürlüğü binası, Cumhurbaşkanı Ersin TATAR tarafından hizmete açıldı. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Ersin TATAR, yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Lefke’de yer alan Sivil Savunma Lefke Bölge Müdürlüğü hizmet binası yerleşkesi içerisinde, idari kısımlar, eğitim salonu, depo, lojman, açık ve kapalı araç park yerleri yer almaktadır. Bölge Müdürlüğünde; bir müdür ile beş personel görev yapmaktadır. Ayrıca Bölge Müdürlüğü envanterinde salon araç, van araç, çift kabin ve yangına ilk müdahale araçlarının yanı sıra arama-kurtarma araç-gereç ve malzemeleri yer almaktadır.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca törende yaptığı konuşmada, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığının, ülkemizde meydana gelmesi muhtemel afet ve acil durumlara karşı her daim hazır olmak, imkan ve kabiliyetlerini geliştirerek bu durumlara karşı halkımızın can ve mal güvenliğini korumak ve bu maksatla gerek ulusal gerekse uluslararası gelişmeleri takip ederek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Afet Yönetimi Sisteminin geliştirilmesi için büyük gayret gösterdiğini kaydetti.

Karaca, 2022 yılı içerisinde Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı tarafından önemli faaliyetler gerçekleştirildiğini, 26 Mayıs 2022 tarihinde icra edilen ve ulusal kapasitenin denendiği “Sivil Savunma Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı”nın yanında, 07 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilen “Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı-AFAD Müşterek Tatbikatı” ile ilk defa, ülkemizde meydana gelebilecek geniş çaplı bir afet durumunda ihtiyaç duyulacak uluslararası desteğin sağlanması sürecinin tecrübe edildiğini belirtti.

Karaca, 12 Kasım 2022 tarihinde yine AFAD Başkanlığı ile koordineli olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nde 1999 yılında meydana gelen Düzce depreminde hayatını kaybeden soydaşlarımızı anmak ve toplumda deprem anında uygulanacak doğru hareket tarzının benimsenmesini sağlamak amacıyla 6 ilçemizde eş zamanlı olarak “Çök, Kapan, Tutun” Tatbikatı’nın gerçekleştirildiğini ifade etti.

11 Kasım 2022 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Devletleri Teşkilatına Gözlemci Üye olarak kabul edilmesi ile birlikte Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın Ankara’da düzenlenen “Türk Devletleri Teşkilatı Afet ve Acil Durum Bakanlar Zirvesi”ne AFAD Başkanlığı tarafından davet edildiğini belirten Karaca, oluşturulması öngörülen “Türk Devletleri Sivil Korunma Mekanizması” müzakerelerine iştirak edildiğini kaydetti.

Karaca, 2022 yılının Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığının yapısal anlamda da önemli kazanımlar elde ettiği bir yıl olduğunu, 2015 yılında yapısal riskler nedeniyle faaliyetlerine ara verilen Esentepe Eğitim ve Kabul Merkezinin yenilenerek 13 Temmuz 2022 tarihinde yeniden hizmete açıldığını, ayrıca Yenierenköy’de oluşturulan Eğitim ve Dalış Merkezi ile Metehan bölgesinde bulunan Metehan Eğitim ve Tatbikat Merkezinde hem Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı hem de ülkemiz için önemli tesisler olarak kullanıma sunulduğunu vurguladı.

Karaca; “Bu yapısal gelişmeler, bugün sizlerin huzurunda açılışını gerçekleştireceğimiz Lefke Bölge Müdürlüğümüzle devam etmektedir. Sivil Savunma Lefke Bölge Müdürlüğü ilk olarak 01 Ağustos 1976 tarihinde kurulmuştur. 17 Kasım 2005 tarihine kadar faaliyetlerini sürdüren Bölge Müdürlüğümüzün ismi bu tarihte Güzelyurt’un ilçe olması ile birlikte Güzelyurt Bölge Müdürlüğü olarak değiştirilmiştir. Güzelyurt Bölge Müdürlüğünün günümüzde kullanılan binasının 17 Mayıs 2007 tarihinde hizmete açılması ile birlikte, Lefke Bölge Müdürlüğü binası boşaltılmıştır. Bilindiği üzere ülkemizde idari anlamda yapılan düzenlemeyle 27 Aralık 2016 tarihinde Lefke’nin ilçe statüsü kazanmasıyla birlikte, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı tarafından diğer 5 ilçemizde bulunan Bölge Müdürlüklerimize, Lefke Bölge Müdürlüğü de ilave edilmiş, gerekli hukuki düzelmelerin yanında personel, araç ve teçhizat ihtiyaçları temin edilerek Bölge Müdürlüğü binamız, yapılan tadilat işlemleri ile hizmete hazır hale getirilmiştir” dedi.

Karaca konuşmasının sonunda, “Lefke Bölge Müdürlüğümüzün, halkımızın hizmetine sunulabilmesi için katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar törende yaptığı konuşmada; Lefke’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, organizasyon ve daveti nedeniyle Sivil Savunma Teşkilatı Başkanına teşekkür etti.

Sivil Savunmanın çalışmalarını takdirle izlediğini dile getiren Tatar, kurumun disipliniyle birlikte KKTC’nin milli savunmasına yaptığı hizmetlerin çok önemli ve değerli olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Tatar, sel baskını, deprem, yangın, her türlü felakette her zaman Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı personelinin halkın yanında olduğunun altını çizdi.

Küresel ısınmaya işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, ülkede daha sık orman yangınlarıyla karşı karşıya kalındığını ifade ederek, bunlara karşı hazırlıklı olmak gerektiğini vurguladı. Ülkedeki her yangında Sivil Savunma, İtfaiye, Orman Dairesi, sivil toplumun ve halkın olay yerinde olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, “Ama her zaman gözümüz Sivil Savunmayı aramıştır” diye konuştu.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın, KKTC’nin milli savunmasında çok önemli yeri olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı denildiğinde sadece başkanı ve çalışanları değil aynı zamanda yıllardan beridir ülke genelinde 60 yaşına kadar teşkilata hizmet eden büyük bir ordu, kapasite olduğunu kaydetti.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın büyük bir teşkilat olarak halkın yanında olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, teşkilatın halkın yanında, savunmasına büyük bir katkı koyduğunun altını çizdi.

Son yıllarda teknolojinin sunduğu imkanlarla Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın gücüne güç kattığını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, deneyimli, tecrübeli personeli ve ekipmanıyla Sivil Savunmanın geliştiğini ve güçlendiğini söyledi.

6’ncı ilçe olan Lefke’de açılan bölge müdürlüğünün hayırlı olmasını dileyen Tatar, Yeşilırmak’tan Dipkarpaz’a kadar coğrafyada güçlü olabilmek için Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı, polis ve diğer savunma unsurlarının arasındaki diyalog ve iletişimin önemini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin özellikle, Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye kabul edildikten sonra statüsünün de yükselmesiyle Doğu Akdeniz’de en güneyde bir Türk devleti olarak anavatan Türkiye’nin desteği, milli savunma ve Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın ortaya koyduğu iradeyle daha güçlü bir KKTC’ye hizmet edildiğini vurguladı.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı, personeli ve mükellef ordusuna teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, açılışın Lefke’ye hayırlı olmasını temenni etti.

Print
Yayınlanma tarihi: Oca 19, 2023,
Haber Kategorisi: Faaliyetler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728
GKK 1'İNCİ PİYADE ALAY KOMUTANI P. ALBAY Ahmet Tevfik AVAL'DAN SSTB'YE ZİYARET

GKK 1'İNCİ PİYADE ALAY KOMUTANI P. ALBAY Ahmet Tevfik AVAL'DAN SSTB'YE ZİYARET

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı 1'inci Piyade Alay Komutanı Piyade Albay Ahmet Tevfik AVAL, 28 Mart Perşembe günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
293031
1
İNTERGAZ GENEL MÜDÜRÜ EMEKLİ KURMAY ALBAY KADER GENCER'DEN SİVİL SAVUNMA'YA ZİYARET

İNTERGAZ GENEL MÜDÜRÜ EMEKLİ KURMAY ALBAY KADER GENCER'DEN SİVİL SAVUNMA'YA ZİYARET

İntergaz Genel Müdürü Emekli Kurmay Albay Kader GENCER, 1 Nisan Pazartesi günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
234567
891011121314
15
SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI EKİPLERİNDEN SEL VE SU BASKINLARINA MÜDAHALE

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI EKİPLERİNDEN SEL VE SU BASKINLARINA MÜDAHALE

Ülke genelini olumsuz etkileyen sağanak yağışlar nedeniyle meydana gelen su taşkınlarına, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ekipleri müdahale ediyor.  Ekipler tarafından, Girne Alsancak'ta iki, Karaoğlanoğlu'nda bir olmak üzere üç noktada müdahalede bulunulmuş, Lefkoşa Sanayi Bölgesi ve Dereboyu bölgesinden gelen ihbarlar değerlendirilerek gerekli kontrollerin yapılmasının ardından tehlike arz eden bir durum olmadığı tespit edilmiştir.  Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ve Bölge Müdürlükleri ülke genelinde gelen ihbarları değerlendirmek üzere 47 personel ve 15 arama kurtarma aracı ile görev başındadır.  Ülkemizde kötü hava şartlarının devam etmesinden dolayı, ekiplerimiz hazır halde bekletilmektedir.  İhtiyaç duyulduğu anda vatandaşlarımız ALO 101 Acil Durum Hattından Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığına ulaşabilirler.

Devamını oku
16
TÜRK BARIŞ KUVVETLERİ GAZİLER DERNEĞİ'NDEN SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET

TÜRK BARIŞ KUVVETLERİ GAZİLER DERNEĞİ'NDEN SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET

Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Başkanı Nurettin YUCA ve beraberindeki heyet, 16 Nisan Salı günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
1718192021
22232425262728
293012345