AFET RİSKİNİ AZALTMA (DRR) 8. BAKANLAR KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, 17 Mart 2021 tarihinde TC İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (TC AFAD) ev sahipliğinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilen “Afet Riskini Azaltma (DRR) 8. Bakanlar Konferansı”na gözlemci üye olarak katılmıştır. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından üye devletlerin katılımı ile gerçekleştirilen konferansa KKTC Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı TC AFAD’tan gelen davet üzerine gözlemci olarak iştirak etmiş, SSTB Başkanı Necmi KARAKOÇ konferans kapsamında katılımcılara hitaben bir konuşma yapmıştır. KARAKOÇ konuşmasında, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde meydana gelmesi muhtemel afet risklerine karşı yürütülen önleyici tedbirleri daha da ileriye taşımak maksadıyla 2016 yılında TC AFAD’ın dönem başkanlığında İstanbul’da gerçekleştirilen Afet Risklerinin Azaltılması Avrupa Platformu toplantısından başlayarak, Meksika ve İsviçre’de gerçekleştirilen Küresel Platform toplantıları ile birlikte, şu an yürürlükte bulunan Sendai Afet Risklerinin Azaltılması Çerçevesinde belirlenen hedeflere yönelik çalışmaların devam ettiğini dile getirmiştir. KARAKOÇ ayrıca, SSTB’nin uluslararası alandaki en büyük destekçisi olan TC AFAD ile birlikte yürütülen faaliyetlerin yanında, Afet Yönetimi konusunda çalışma yürüten üniversite ve diğer akademik kuruluşlarla da yapılan koordinasyonlar neticesinde elde edilen bilgi ve deneyimi, ülkedeki diğer çözüm ortaklarıyla paylaşarak, Sendai Çerçevesinde belirlenen ve son küresel toplantının temasını oluşturan “Afet Risklerinin Azaltılması Stratejisine Sahip Ülke Sayısının Artırılması” (Target E) hedefine katkı konmasının amaçlandığını vurgulamıştır. Gerçekleştirilen konferans kapsamında, daha önce Uzman Grup Toplantısında oluşturulan Ankara Bildirgesi de üyelerin oylarıyla kabul edilmiştir. Söz konusu Bildirge, afetlere karşı direnç oluşturmanın üye ülkeler için bir kalkınma zorunluluğu olduğunu kabul etmek, risk anlayışını geliştirmek, risk yönetimini güçlendirmek, yatırımları artırmak ve daha hazırlıklı olmak gibi insanların toplulukların, hükümetlerin ve işletmelerin dayanıklılığı için temel oluşturabilecek maddeleri kapsamaktadır.

Print
Yayınlanma tarihi: Mar 17, 2021,
Haber Kategorisi: Faaliyetler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Nisan 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
3031
AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ KOMİTESİ (AADYK),  ÜÇÜNCÜ KAMP (KKTC AFET MÜDAHALE PLANI) TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ KOMİTESİ (AADYK), ÜÇÜNCÜ KAMP (KKTC AFET MÜDAHALE PLANI) TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi (AADYK) başkanlığı görevini devralan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı tarafından, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Afet Müdahale Planı (KAMP) kapsamında yürütülen çalışmaların sahaya etkin şekilde yansıtılması amacıyla, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın Lefkoşa’daki merkezinde üçüncü KAMP toplantısı gerçekleştirildi. 6 Mart tarihinde yapılan ilk KAMP toplantısında kurum ve kuruluşlara, sorumluluk alanlarına ilişkin görev dağılımları yapılmış; akabinde 13 Mart Cuma günü ilçe kaymakamlıkları başkanlığında ilçe bazlı koordinasyon toplantıları düzenlenmişti. 17 Mart 2026 tarihinde icra edilen toplantıda ise, KAMP kapsamında kurum ve kuruluşlara verilen görev ve sorumluluklar doğrultusunda yürütülen hazırlık çalışmalarının değerlendirilmesi yapılmıştı. Gerçekleştirilen son toplantıda, KKTC Afet Müdahale Planı (KAMP) çerçevesinde kurum ve kuruluşlar tarafından kendi görev alanları kapsamında yürütülen hazırlıklar ayrıntılı şekilde ele alındı; mevcut durum, kapasite düzeyi ve uygulamaya yönelik hazırlık seviyeleri kapsamlı biçimde değerlendirildi. Bu doğrultuda, kurumlar arası koordinasyonun etkinliği, görev dağılımının uygulanabilirliği ve müdahale süreçlerine ilişkin hazırlık düzeyi detaylı olarak gözden geçirildi. 31 Mart 2026 tarihinde yeniden toplanan paydaş kurum temsilcileri tarafından KAMP çalışmaları kapsamında, ulusal kapasite tespit çalışmalarında önemli ilerleme kaydedildiği ve sürecin büyük ölçüde tamamlanma aşamasına gelindiği belirtildi. Bir sonraki aşamada ise, planlamaların daha da detaylandırılması amacıyla, tüm paydaş kurum ve kuruluşlarla daha küçük gruplar halinde toplantılar gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Toplantıda, ana hedefin ulusal ölçekte bir afet müdahale planının oluşturulması ve tek bir çatı altında toplanması olduğu vurgulandı. Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ayrıca afet ve acil durumlara karşı ülkenin hazırlık kapasitesinin güçlendirilmesine yönelik çalışmaların, tüm paydaş kurum ve kuruluşların iş birliği ve koordinasyonu içerisinde kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Devamını oku
123
SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANI HAKAN BALABAN KKTC BAŞBAKANI MERHUM MUSTAFA ÇAĞATAY’IN 37’NCİ ÖLÜM YILDÖNÜMÜ ANMA TÖRENİNE İŞTİRAK ETTİ

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANI HAKAN BALABAN KKTC BAŞBAKANI MERHUM MUSTAFA ÇAĞATAY’IN 37’NCİ ÖLÜM YILDÖNÜMÜ ANMA TÖRENİNE İŞTİRAK ETTİ

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Hakan BALABAN, 3 Nisan Cuma günü KKTC Başbakanı Merhum Mustafa ÇAĞATAY’ın 37’nci ölüm yıldönümü anma törenine iştirak etti.

Devamını oku
45
678
SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANI HAKAN BALABAN, DAÜ “SİSMİK RİSK AZALTIMI VE YÖNETİMİ” ÇALIŞTAYINA KATILDI

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANI HAKAN BALABAN, DAÜ “SİSMİK RİSK AZALTIMI VE YÖNETİMİ” ÇALIŞTAYINA KATILDI

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Hakan BALABAN, 08 Nisan 2026 tarihinde Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından R.R. Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda düzenlenen “Sismik Risk Azaltımı ve Yönetimi” konulu çalıştaya katılım sağlamıştır. BALABAN, çalıştay kapsamında gerçekleştirdiği sunumda; söz konusu çalıştayın sonuçlarının uygulanabilirliğinin, Adamızın geleceği açısından büyük önem arz ettiğini ifade etmiş; elde edilecek sonuçların yakından ve titizlikle takipçisi olacaklarını belirtti.

Devamını oku
9101112
131415
YANGIN RİSKİNE KARŞI HEP BİRLİKTE DİKKATLİ OLALIM

YANGIN RİSKİNE KARŞI HEP BİRLİKTE DİKKATLİ OLALIM

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, İtfaiye Müdürlüğü ve Orman Dairesi Müdürlüğü; yangın riskinin arttığı bu dönemde kamuoyunu bilgilendirdi. Kurumlarımızın koordinasyon ve iş birliği içinde, olası yangınlara karşı hazır olduğu vurgulanırken, yalnızca kurumların değil hepimizin sorumluluk alması gerektiği hatırlatıldı.

Yaz aylarında özellikle kuru otlar ve ormanlık alanlarda çok daha dikkatli olalım:

* Anız yakmayalım
* Sigara izmaritlerini doğaya atmayalım
* Ormanlık alanlarda ateş yakmayalım
* Yangına sebep olabilecek cam ve benzeri materyalleri çevreye bırakmayalım

Unutmayalım, doğamızı korumak hepimizin görevi. Ülkemizi, yeşilimizi birlikte koruyalım.

Devamını oku
16171819
20212223242526
27282930123
45678910