Yayınlanma tarihi: Tem 22, 2021

20 TEMMUZ BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI 47'NCİ YILINDA TÖRENLERLE KUTLANDI

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı 47'nci yılında törenlerle kutlandı. Başkent Lefkoşa’nın yanı sıra ilçelerde düzenlenen törenlere Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı da personel ve araçlarıyla katıldı.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Tem 12, 2021

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI KATKILARIYLA BEDENSEL ENGELLİ VATANDAŞLAR "ENGELSİZ MAVİLİK" SLOGANIYLA DALIŞ YAPTI

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, Kuzey Kıbrıs Ortopedik Özürlüler Derneği ve Dış Basın Birliği işbirliğinde bedensel engelli vatandaşlarımıza yönelik “ENGELSİZ MAVİLİK” sloganı adı altında dalış etkinliği gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Ersin TATAR’ın da katıldığı etkinlik, Sivil Savunma Teşkilatı Alsancak Sosyal Tesisleri'nde 10 Temmuz 2021 Cumartesi günü gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Ersin TATAR etkinlikte yaptığı konuşmada; KKTC'de engellilere yönelik büyük bir duyarlılık ve hassasiyet olduğunu, engelli vatandaşların toplum içerisinde yer bulması, her türlü faaliyete katılabilmeleri ve devletin imkanları çerçevesinde engellilere yönelik kolaylıklar getirilmesinin önemine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Tatar ayrıca Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, Kuzey Kıbrıs Ortopedik Özürlüler Derneği ve Dış Basın Birliği yetkililerine, etkinlikle ilgili çalışmalarından ve katkılarından dolayı teşekkür etti. Daha sonra katılımcılar, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Sualtı Arama Kurtarma Ekip personeli tarafından, dalış esnasında yapılması gerekenler konusunda bilgilendirildikten sonra eğitmenler eşliğinde denize daldı. Sualtının eşsiz güzelliğiyle buluşan bedensel engelli dalgıçlar, su altında Türkiye ve KKTC bayrağı da açtı.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Tem 8, 2021

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI BEDENSEL ENGELLİLERE YÖNELİK DALIŞ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

 

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma Ekibi bedensel engelli vatandaşlarımıza yönelik tüplü dalış etkinliği düzenliyor. Dış Basın Birliği ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği işbirliği ile ‘Engelsiz Mavilik’ sloganı adı altında gerçekleştirilecek olan etkinlik, bedensel engelli arkadaşlarımızı tüplü dalışla buluşturarak, engelsiz bir şekilde su altı güzelliklerini görmelerini sağlayacaktır. 10 Temmuz 2021 Cumartesi günü saat 10.00’da Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Alsancak Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilecek etkinlik öncesinde, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma Ekibi uzman eğitmenleri, katılımcıları dalışla ilgili bilgilendirecek ve ardından tüplü dalışlara geçilecektir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Haz 17, 2021

1961 DOĞUMLU SİVİL SAVUNMA HALK ÖRGÜTÜ MÜKELLEFİ HİZMET BELGESİ TAKDİM TÖRENLERİ SONA ERDİ

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, halk örgütü kadrolarında görevli 1961 doğumlu halk örgütü mükelleflerine yönelik gerçekleştirilen hizmet belgesi takdim törenleri sona erdi. Törenlerde toplam 670 mükellefe hizmet belgesi verildi. Törenler sırasıyla; 01 Haziran 2021 tarihinde, Lefkoşa Bölge Müdürlüğü mükelleflerine yönelik olarak Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nda, 03 Haziran 2021 tarihinde, Gazimağusa Bölge Müdürlüğü bünyesindeki halk örgütü mükelleflerine yönelik olarak Gazimağusa'da bulunan Gülseren Askeri Gazinosu’nda, 08 Haziran 2021 tarihinde, Girne Bölge Müdürlüğü bünyesindeki halk örgütü mükelleflerine yönelik olarak, Sivil Savunma Girne Bölge Müdürlüğü bahçesinde, 10 Haziran 2021 tarihinde, Güzelyurt Bölge Müdürlüğü bünyesindeki halk örgütü mükelleflerine yönelik olarak, Sivil Savunma Güzelyurt Bölge Müdürlüğü bahçesinde ve 15 Haziran 2021 tarihinde, İskele Bölge Müdürlüğü bünyesindeki halk örgütü mükelleflerine yönelik olarak, Sivil Savunma İskele Bölge Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirildi. Dün akşam sonuncusu gerçekleştirilen İskele Bölge Müdürlüğü bünyesindeki halk örgütü mükelleflerine yönelik törene, Cumhurbaşkanı Ersin TATAR, Başbakan Hamza Ersan SANER, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümg. Sezai ÖZTÜRK, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümg. Zorlu TOPALOĞLU, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım ÇAVUŞOĞLU, UBP Milletvekilleri Zorlu TÖRE ile Yasemin ÖZTÜRK, Bağımsız Milletvekili Mesut GENÇ, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğg. İbrahim DAĞMAN, İskele Kaymakamı Ertuğrul TOROSLU, Bölge Belediye Başkanları, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Necmi KARAKOÇ ve davetliler katıldı. Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Ersin TATAR, Başbakanlığa bağlı olan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile sıkı bir çalışma içinde olduklarını kaydederek, teşkilatın; disiplinli ve özverili insan gücü ile KKTC devletinde en fazla otorite kurabilen, felaket anlarında gücü ve mobilitesi ile her yere anında yetişebilen güzide bir kurum olduğunu belirtti. Özellikle yakın zamandaki pandemi döneminde Sivil Savunma Teşkilatı ile yakından çalıştıklarını anlatan Cumhurbaşkanı TATAR, meselenin nereye gideceği öngörülemeyen günlerde birlikte çaba sarf ettiklerini söyledi. Halk örgütü mükelleflerine de devlet adına teşekkür eden Cumhurbaşkanı Ersin TATAR, böylesi görevlerin aslında emekliliği olmadığını, hayat devam ettiği sürece çalışmaların da süreceğini belirtti. Konuşmaların ardından, Sivil Savunma Teşkilatı İskele Bölge Müdürlüğü’nde görev süresi sona eren Halk Örgütü mükelleflerine hizmet ve teşekkür belgeleri ile plaket takdimi yapıldı. 

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Haz 16, 2021

1961 DOĞUMLU SİVİL SAVUNMA HALK ÖRGÜTÜ MÜKELLEFİ HİZMET BELGESİ TAKDİM TÖRENLERİ SONA ERDİ

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, halk örgütü kadrolarında görevli 1961 doğumlu halk örgütü mükelleflerine yönelik gerçekleştirilen hizmet belgesi takdim törenleri sona erdi. Törenlerde toplam 670 mükellefe hizmet belgesi verildi. Törenler sırasıyla; 01 Haziran 2021 tarihinde, Lefkoşa Bölge Müdürlüğü mükelleflerine yönelik olarak Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nda, 03 Haziran 2021 tarihinde, Gazimağusa Bölge Müdürlüğü bünyesindeki halk örgütü mükelleflerine yönelik olarak Gazimağusa'da bulunan Gülseren Askeri Gazinosu’nda, 08 Haziran 2021 tarihinde, Girne Bölge Müdürlüğü bünyesindeki halk örgütü mükelleflerine yönelik olarak, Sivil Savunma Girne Bölge Müdürlüğü bahçesinde, 10 Haziran 2021 tarihinde, Güzelyurt Bölge Müdürlüğü bünyesindeki halk örgütü mükelleflerine yönelik olarak, Sivil Savunma Güzelyurt Bölge Müdürlüğü bahçesinde ve 15 Haziran 2021 tarihinde, İskele Bölge Müdürlüğü bünyesindeki halk örgütü mükelleflerine yönelik olarak, Sivil Savunma İskele Bölge Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirildi. Dün akşam sonuncusu gerçekleştirilen İskele Bölge Müdürlüğü bünyesindeki halk örgütü mükelleflerine yönelik törene, Cumhurbaşkanı Ersin TATAR, Başbakan Hamza Ersan SANER, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümg. Sezai ÖZTÜRK, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümg. Zorlu TOPALOĞLU, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım ÇAVUŞOĞLU, UBP Milletvekilleri Zorlu TÖRE ile Yasemin ÖZTÜRK, Bağımsız Milletvekili Mesut GENÇ, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğg. İbrahim DAĞMAN, İskele Kaymakamı Ertuğrul TOROSLU, Bölge Belediye Başkanları, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Necmi KARAKOÇ ve davetliler katıldı. Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Ersin TATAR, Başbakanlığa bağlı olan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile sıkı bir çalışma içinde olduklarını kaydederek, teşkilatın; disiplinli ve özverili insan gücü ile KKTC devletinde en fazla otorite kurabilen, felaket anlarında gücü ve mobilitesi ile her yere anında yetişebilen güzide bir kurum olduğunu belirtti. Özellikle yakın zamandaki pandemi döneminde Sivil Savunma Teşkilatı ile yakından çalıştıklarını anlatan Cumhurbaşkanı TATAR, meselenin nereye gideceği öngörülemeyen günlerde birlikte çaba sarf ettiklerini söyledi. Halk örgütü mükelleflerine de devlet adına teşekkür eden Cumhurbaşkanı Ersin TATAR, böylesi görevlerin aslında emekliliği olmadığını, hayat devam ettiği sürece çalışmaların da süreceğini belirtti. Konuşmaların ardından, Sivil Savunma Teşkilatı İskele Bölge Müdürlüğü’nde görev süresi sona eren Halk Örgütü mükelleflerine hizmet ve teşekkür belgeleri ile plaket takdimi yapıldı. 

Devamını oku
First3637383941434445Last

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
29
ONURLU VE SAĞLIKLI YAŞAM DERNEĞİ'NDEN SSTB'YE ZİYARET

ONURLU VE SAĞLIKLI YAŞAM DERNEĞİ'NDEN SSTB'YE ZİYARET

Onurlu ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Ferhat SORAL ve beraberindeki heyet, 29 Nisan Pazartesi günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
30
ÜNİVERSİTELER ARAMA KURTARMA OYUNLARI (USARGames 2024) GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

ÜNİVERSİTELER ARAMA KURTARMA OYUNLARI (USARGames 2024) GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı koordinesinde; Uluslararası Üniversiteler Arama-Kurtarma Konseyine (IUSARC) üye üniversitelerin arama-kurtarma kulüplerine kayıtlı gençlerin katılımı ile ‘Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları (USARGames 2024)’, 03-05 Mayıs 2024 tarihleri arasında Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Metehan Eğitim ve Tatbikat Alanı Lefkoşa’da gerçekleştirilecektir. Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı bugün, Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları öncesinde Sivil Savunma Sosyal Tesisleri Gazinosu’nda basın mensuplarını bilgilendirme toplantısı düzenledi. Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca toplantıda yaptığı konuşmada katılımlarından dolayı basın mensuplarına teşekkür ederek, bu yıl Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunlarının altıncısını gerçekleştirdiklerini belirtti. Karaca, Bu organizasyonla gençleri arama kurtarma faaliyetlerine entegre etmeyi amaçladıklarını, yakın dönemde yaşanan afetlerde, yetişmiş insan gücünün müdahalelerde ne kadar önemli olduğunun defalarca tecrübe edildiğini kaydederek, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı olarak, gençlerin afet yönetimi alanına ilgisini artırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunlarının, yalnızca rekabetin yaşandığı bir faaliyet olarak değil, verilen eğitimlerin uygulamalarla pekiştirildiği bir organizasyon olarak da değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Karaca, geçen yıl ulusal düzeyde gerçekleştirilen faaliyetin bu yıl Türkiye’den Maltepe Üniversitesinin de katılımıyla uluslararası bir nitelik kazandığını kaydetti. Oyunlara Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden; Doğu Akdeniz Üniversitesi, Akdeniz Karpaz Üniversitesi, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi, Kıbrıs İlim Üniversitesi, Atatürk Öğretmen Akademisi, Lefke Avrupa Üniversitesi, Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi ile Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti’nden ise Maltepe Üniversitesi katılacaktır. Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları’nın 03 Mayıs 2024 Cuma günü açılış töreni 10:30-12:00 saatleri arasında Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Metehan Eğitim ve Tatbikat Alanı Lefkoşa’da gerçekleştirilecektir.  Oyunlar, üç gün boyunca gerçekleştirilecek yarışmaların icrasının ardından 05 Mayıs 2024 Pazar günü saat 19:00-22:00 saatleri arasında Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Kamelyasında düzenlenecek kapanış ve ödül töreni ile son bulacaktır.

Devamını oku
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789