Yayınlanma tarihi: Şub 14, 2023

ADIYAMAN’DA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA KATILAN SİVİL SAVUNMA EKİBİ KKTC’YE DÖNDÜ

Anavatan Türkiye’de 06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde; Adıyaman'da İsias Otel enkazı altında kalan Gazimağusa TMK voleybol takımı öğrenci, öğretmen ve velilerinden oluşan kafilenin kurtarılması için arama-kurtarma çalışmalarına katılan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın 24 kişilik ekibi bugün Girne Turizm Limanı’ndan ülkemize döndü.

Ekip için düzenlenen karşılama törenine Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca ve Teşkilat personeli katıldı.

Ekip karşılama törenin ardından Kırıkhan-Hatay’da depremde yaşamını yitiren Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı personeli Amaç Arnavutoğlu’nun Lefkoşa Kabristanlığındaki mezarını ziyaret etti.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Şub 14, 2023

PROF.DR. CELAL ŞENGÖR RADYO VATAN CANLI YAYININA KONUK OLDU

PROF.DR. CELAL ŞENGÖR RADYO VATAN CANLI YAYININA KONUK OLDU

Akademisyen, bilim insanı ve jeolog Prof.Dr.Celal Şengör Radyo Vatan’da canlı telefon bağlantısı ile Serkan Tetik’in sorularını yanıtladı.

Şengör, İlk olarak Türkiye’deki deprem bölgelerinde hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Prof.Dr.Şengör, Türkiye’deki büyük deprem felaketi sonrası, Kıbrıs adasının coğrafi olarak bundan nasıl etkileneceğine dair şöyle konuştu:

“Kıbrıs Türkiye’den gelen bir hat üzerinde duruyor. Bu Adana havzası. Bir de Kıbrıs’ın kendi derdi var, Afrika Kıbrıs’ın altına giriyor. Bunun hesapları yapıldı. Kıbrıs’taki esas tehlike adanın Güney kıyılarında. Ancak deprem beklentisi ile ilgili süre vermek çok zor. Kıbrıs’ta hareketler çok yavaş. Zemin olarak Mesarya bölgesi ve Girne civarındaki denize yakın bölgeler ve Maraş bölgesi en dikkat edilecek bölgeler arasında.”

Kıbrıs’ta tsunami tehlikesi var mı? sorusu üzerine ise Şengör şöyle cevap verdi.

“Akdeniz’in tsunami ile ilgili hesapları oldukça karışık. İtalya’da olabilecek bir deprem Kıbrıs’ı da etkiler, tarihte de etkilemiştir. Tsunaminin çok dikkatli etüt edilmesi lazım. Uzaklarda Girit’te ve İtalya’da olabilecek depremler Kıbrıs’ı etkiler buna çok dikkat edilmesi gerekir.”

Olası depremlere karşı ne gibi önlemler alınmalı sorusuna ise Prof.Şengör ‘eğitim’ vurgusu yaptı.

“İlk ve orta düzeyde okullarda özellikle coğrafya ve jeoloji eğitimlerinin verilmesi gerekir. Hükümetinizin bu noktaya önem vermesi gerekiyor. Olası büyük depremlere karşı binalarınızın güçlendirilmesini sağlayabilirseniz bu da büyük bir başarıdır”

Devamını oku

«Şubat 2023»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
30
KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NDE, AFET RİSKLERİNİN AZALTILMASI ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA TC AFAD YETKİLİLERİ İLE ÇALIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NDE, AFET RİSKLERİNİN AZALTILMASI ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA TC AFAD YETKİLİLERİ İLE ÇALIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NDE, AFET RİSKLERİNİN AZALTILMASI ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA TC AFAD YETKİLİLERİ İLE ÇALIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinesinde, ülkemizde meydana gelmesi muhtemel afet ve acil durumlara karşı, afet risklerinin azaltılmasına yönelik olarak 30 Ocak 2023 tarihinde çalışma toplantısı gerçekleştirildi.

Söz konusu toplantı, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ev sahipliğinde KKTC Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi üyeleri, KKTC Cumhurbaşkanlığı Deprem Teknik Komitesi Başkanı ve TC AFAD yetkililerinin katılımı ile yapıldı.

Toplantıda, daha önce Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığının hazırladığı ve Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak yürürlüğe giren “KKTC Afet Müdahale Planı”nın tamamlayıcısı niteliğinde olacak olan “Ulusal Afet Risk Azaltma Planı”nın oluşturulmasına yönelik çalışmaların başlatılması için görüşmeler gerçekleştirildi.

Yapılan toplantı neticesinde, KKTC’de meydana gelmesi muhtemel afet ve acil durumlar öncesi alınacak tedbirleri içerecek olan “Ulusal Afet Risk Azaltma Planı” hakkında yürütülecek çalışma ile ilgili karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunuldu.

Devamını oku
31
GÖNYELİ-ALAYKÖY BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN AMCAOĞLU'NDAN SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET

GÖNYELİ-ALAYKÖY BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN AMCAOĞLU'NDAN SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET

Gönyeli- Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin AMCAOĞLU, 31 Ocak Salı günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu. AMCAOĞLU, ziyareti esnasında Kuzeyin Sesi Radyo Vatan'da Serkan TETİK'in hazırlayıp sunduğu Gündem Kıbrıs programına da konuk edildi.

Devamını oku
1
YÜZBAŞI BAHRİ BURAK ULU'DAN SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI’NA ZİYARET

YÜZBAŞI BAHRİ BURAK ULU'DAN SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI’NA ZİYARET

Yüzbaşı Bahri Burak ULU ve eşi, 01 Şubat 2023 Çarşamba günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
2345
6
SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI ARAMA-KURTARMA EKİPLERİ YARDIM İÇİN ANAVATAN TÜRKİYE’YE GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKTI

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI ARAMA-KURTARMA EKİPLERİ YARDIM İÇİN ANAVATAN TÜRKİYE’YE GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKTI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak, depremin oluştuğu andan itibaren gerekli hazırlıklara başlanmıştır.

Bu kapsamda, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı tarafından;arama kurtarma alanında eğitimli 40 personel ile birlikte 8 tam donanımlı arama-kurtarma aracı deprem bölgesine gönderilmek üzere hazır edilmiştir.

30 kişiden oluşan birinci ekip, 8 arama-kurtarma aracıyla birlikte Girne Limanı’ndan bugün saat 12.00’da Taşucu Limanı’na ulaşmak üzere hareket etmiştir.

Ekip, Türkiye’ye ulaşmasının ardından AFAD’la koordineli olarak ihtiyaç duyulan bölgelerde görev yapacaktır.

Adıyaman’da bulunan ve kaldıkları otelin çökmesi üzerine kendilerinden haber alınamayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti spor kafilesini arama-kurtarma faaliyetlerinde görev yapmak üzere 10 kişilik ikinci ekip ise saat 14:30’da özel uçakla deprem bölgesine gidecektir.

Ekiple birlikte uçakta her öğrenci ailesinden birer kişi de yer alacaktır.

Devamını oku
7
SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI ADIYAMAN'DA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI ADIYAMAN'DA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Arama-Kurtarma ekibi, Adıyaman'da KKTC'li öğrencilerin göçük altında bulunduğu İsias Otel enkaz alanına ulaşır ulaşmaz arama kurtarma faaliyetlerine başladı.

Saat 14:30'dan itibaren jandarma ekipleri tarafından çalışma başlatılan enkaza, akabinde 16.30 civarında iş makineleri destek verdi.

19:20 sularında Adıyaman'a uçakla intikal eden ve 10'u Sivil Savunma Arama Kurtarma Ekibi olmak üzere Güvenlik Kuvvetleri ve AKUT Ekiplerinden oluşan 40 personel, İsias Otel enkaz alanında halen çalışmalarını sürdürmektedir.

İsias Otel enkaz alanına ulaşan Sivil Savunma Arama Kurtarma ekibi, enkaz alanında yaptığı dinleme faaliyetine müteakip enkaz kaldırma çalışmalarına başladı. Henüz herhangi bir vatandaşa ulaşılamadı. 

Enkaz kaldırma çalışmalarına eksavatör ve kepçe de destek vermektedir.                     

Öte yandan, 20:45 sularında 30 personel, 8 araç ile Taşucu'na varan Sivil Savunma Arama Kurtarma Ekibi ile 7 personel, 1 araçtan oluşan AKUT ekibi Adıyaman'a intikal etmektedir.

Devamını oku
89101112
13
SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI, ADIYAMAN’DA İNSANİ YARDIM FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI, ADIYAMAN’DA İNSANİ YARDIM FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, Anavatan Türkiye’de 06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük deprem felaketi sonrasında oluşan geniş çaplı hasar ve buna bağlı olarak enkaz altında kalan çok sayıda kişinin kurtarılmasına yönelik çalışmalarına zaman kaybetmeksizin başlamıştır.

Afetin boyutu göz önüne alınarak, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı olarak alarm durumuna geçilmiş, personel, araç ve teçhizat süratle hazırlanarak kısa süre içerisinde gerekli sevkiyatlara başlanmıştır. Deprem bölgelerinde ekiplerimiz zaman mevhumu gözetmeksizin 7/24 saat esasıyla arama kurtarma faaliyetlerini sürdürmüştür.

Depremin yoğun şekilde etkilerinin yaşandığı Adıyaman’da görev yapan iki ekibimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne dönüş yapmıştır. Bir ekibimiz halen Adıyaman’da AFAD ile koordinasyon ve işbirliği içerisinde giyim, yiyecek ve barınma ihtiyaçlarına yönelik insani yardım faaliyetlerine devam etmektedir.

Devamını oku
1415
PROF. DR. NACİ GÖRÜR RADYO VATAN CANLI YAYININA KONUK OLDU

PROF. DR. NACİ GÖRÜR RADYO VATAN CANLI YAYININA KONUK OLDU

Jeolog, sedimantoloji ile deniz jeolojisi uzmanı ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Radyo Vatan’da Serkan Tetik’in konuğu oldu.

Türkiye’de deprem açıklamalarıyla merak edilen ve sorgulanan isimler arasında yer alan Prof.Dr.Görür Radyo Vatan Deprem özel yayınına canlı telefon bağlantısı ile katıldı.

Prof.Dr.Görür, asrın felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Türkiye’de meydana gelen depremlerin Kıbrıs’ı nasıl etkileyeceğine yönelik bir soru üzerine şöyle konuştu:

Kahramanmaraş depremleri Türkiye’deki fay hattının Kıbrıs’a doğru önemli miktarda artırımına neden oldu. Dolayısıyla bu depremlerin Kıbrıs’ta belirli ölçüde etkileşime neden olabileceğini düşünüyorum. Anadolu levhasının bu hareketine bağlı olarak, Adana havzasında da deprem faaliyetinin olabileceğini düşünüyoruz. Adana havzası Kıbrıs’a kadar uzanıyor, dolayısıyla Adana’da olabilecek bir deprem, Kıbrıs’ın kuzey kesimlerini belirli ölçüde etkileyebilir. Kahramanmaraş depremi Adana havzasında kimi fayları tetiklerken o havzada olacak deprem Kıbrıs’ın Kuzeyini etkiler. İkinci bir neden ise Kıbrıs’ın güneyinde bir dalma batma durumu var. Buna Helen Kıbrıs yayı diyoruz. Kıbrıs yayı Kıbrıs’ın güneyinden geçer ve Kıbrıs’ın altına kadar gelir. Şimdi Kahramanmaraş’ta gerçekleşen 7 şiddetinin üzerindeki iki depremin de bu dalma batma durumunda da belirli bir etkileşime neden olduğu anlamına gelir.  Yani Kıbrıs, ilerleyen levha üzerindedir dolayısıyla olası dalma batma durumunda olan olası bir deprem Kıbrıs’ı etkileyebilir.

Peki bu etkileşimler Kıbrıs’ı nasıl ve ne zaman etkiler?

Levha hareketlerinden de denizlere bakarak da olabilecek olası bir depremin ne zaman olacağını nasıl olacağını yani yakın dönemde olup olmayacağını bilmiyorum. Ancak bu 2 büyük depremden dolayı Kıbrıs’ta acil yönetim birimlerinin uyanık olması ve teyakkuzda olmasında yarar var. Yine de illa buraya tehdit gelecek, Kıbrıs’ta da bir afet olacak mı bilmiyoruz.

Kıbrıs’ta çok şiddetli özellikle 7’nin üzerinde deprem olma olasılığı var mı?

Kıbrıs’ın güney kuşağında dalma batma durumu olduğu için 7 ve üzeri büyük depremler olabilir. Bu hattın Helen yayına doğru devamı yani güneyi ve batısında tarihi dönemlerde de derin etkili depremlerde oldu.

Kıbrıs’ın genel olarak birinci derece de deprem kuşağında olduğunu söyleyebilir miyiz? Deprem beklentilerine karşı ne gibi önlemler alabiliriz.

Kesinlikle Kıbrıs birinci derece deprem kuşağında. Zaten bunun biliniyor olmuş olması lazım.Türkiye özelinde olduğu gibi Kıbrıs’ta aynı şekilde özellikle güneyindeki dalma batma kolu nedeniyle ve Adana havzasının da güneyi içinde olması nedeniyle deprem üretebilecek bir adadır. Bu depremlerin çalışma mekanizması milyonlarca senedir var olmuş ve milyonlarca sene de devam edecek, Kıbrıs da depremleri durduramayız, depremlerin tekerrürü geniş aralıklarla da olabilir ama deprem zararlarını azaltabilecek çalışmaları yapmalıyız. Deprem zararlarını azaltmanın yolu Kıbrıs’ta deprem ile ilgili eğitimler oluşturmalı yani yerleşim alanlarını depreme dirençli hale getirmeli. Halk bilinçlendirilmeli, deprem öncesinde ve sonrasında ne yapacağını öğretmeli, anlatmalı ve bilgilendirmeli. Kentin a

Devamını oku
1617
CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKAN YARDIMCISI FAZİLET ÖZDENEFE İLE MİLLETVEKİLİ DR. SILA USAR İNCİRLİ'DEN SSTB'YE ZİYARET

CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKAN YARDIMCISI FAZİLET ÖZDENEFE İLE MİLLETVEKİLİ DR. SILA USAR İNCİRLİ'DEN SSTB'YE ZİYARET

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Fazilet ÖZDENEFE ve Cumhuriyetçi Türk Partisi Lefkoşa Milletvekili Dr. Sıla USAR İNCİRLİ, 17 Şubat cuma günü Sivil Savunma Teşkilatı Başakanlığına nezaket ziyaretinde bulundu, ÖZDENEFE ziyaret esnasında Türkiye'de meydana gelen deprem felaketinde Arama Kurtarma faaliyetlerinde görev alan Sivil Savunma personeline teşekkür belgesi takdim etti.

Devamını oku
1819
2021
SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI, DEPREM FELAKETİNE YÖNELİK ALINACAK TEDBİRLERİ AÇIKLADI

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI, DEPREM FELAKETİNE YÖNELİK ALINACAK TEDBİRLERİ AÇIKLADI

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, ülkemizde yaşanması muhtemel bir deprem felaketine yönelik olarak, deprem öncesi, esnası ve sonrasında halk tarafından alınması gereken önlemler hakkında önemli bilgiler paylaşıldı.

1. Deprem öncesinde;

Yapısal olamayan, yani binadan değil de eşyalardan kaynaklanacak hasarlardan korunmak için günlük kullanılan eşyaların bina içerisine yerleştirilmesinde;

  • Dolap üzerine konulan eşya ve büro malzemelerin kayarak düşmelerini önlemek için plastik tutucu malzeme veya yapıştırıcılarla sabitlenmelidir.
  • Soba ve diğer ısıtıcılar sağlam malzemelerle duvara veya yere sabitlenmelidir.
  • Dolaplar ve devrilebilecek benzeri eşyalar birbirine ve duvara sabitlenmelidir. Eğer sabitlenen eşya ve duvar arasında boşluk kalıyorsa, çarpma etkisini düşürmek için araya bir dolgu malzemesi konulmalıdır.
  • Tavan ve duvara asılan avize, klima vb. cihazlar bulundukları yere ağırlıklarını taşıyacak şekilde, duvar ve pencerelerden yeterince uzağa ve kanca ile asılmalıdır.
  • İçinde ağır eşyalar bulunan dolap kapakları mekanik kilitler takılarak sıkıca kapalı kalmaları sağlanmalıdır.
  • Zehirli, patlayıcı, yanıcı maddeler düşmeyecek bir konumda sabitlenmeli ve kırılmayacak bir şekilde depolanmalıdır. Bu maddelerin üzerlerine fosforlu, belirleyici etiketler konulmalıdır.
  • Gaz kaçağı ve yangına karşı, gaz vanası ve elektrik sigortaları otomatik hale getirilmelidir.
  • Binadan acilen çıkmak için kullanılacak yollardaki tehlikeler ortadan kaldırılmalı, bu yollar işaretlenmeli, çıkışı engelleyebilecek eşyalar çıkış yolu üzerinden kaldırılmalıdır.
  • Geniş çıkış yolları oluşturulmalıdır. Dışa doğru açılan kapılar kullanılmalı, acil çıkış kapıları kilitli olmamalıdır. Acil çıkışlar aydınlatılmalıdır.
  • Karyolalar pencerenin ve üzerine devrilebilecek ağır dolapların yanına konulmamalı, karyolanın üzerinde ağır eşya olan raf bulundurulmamalıdır.
  • Tüm bireylerin katılımı ile (evde, iş yerinde, apartmanda, okulda) “Afete hazırlık planları” yapılmalı, her altı ayda bir bu plan gözden geçirilmelidir. Zaman zaman bu plana göre nasıl davranılması gerektiğinin tatbikatları yapılmalıdır.
  • Bir afet ve acil durumda eve ulaşılamayacak durumlar için aile bireyleri ile iletişimin nasıl sağlanacağı, alternatif buluşma yerleri ve bireylerin ulaşabileceği bölge dışı bağlantı kişisi (ev, işyeri, okul içinde, dışında ve ya mahalle dışında) belirlenmelidir.
  • Önemli evraklar (kimlik kartları, tapu, sigorta belgeleri, sağlık karnesi, diplomalar, pasaport, banka cüzdanı vb.) kopyaları hazırlanarak su geçirmeyecek bir şekilde saklanmalı, ayrıca bu evrakların bir örneği de bölge dışı bağlantı kişisinde bulunmalıdır.
  • Bina yönetimince önceden belirlenen, mesken veya iş yerinin özelliği ve büyüklüğüne göre uygun yangın söndürme cihazı mutlaka bulundurulmalı ve periyodik bakımları da yaptırılmalıdır. Bu cihazlar;
  • Kolayca ulaşılabilecek bir yerde tutulmalıdır.
  • Yeri herkes tarafından bilinmelidir.
  • Duvara sıkıca sabitlenmelidir.
  • Her yıl ilgili firma tarafından bakımı yapılmalıdır.
  • Bir kez kullanıldıktan sonra mutlaka tekrar doldurulmalıdır.
  • Binalarda as
Devamını oku
2223242526
27
SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI AFETE HAZIR OKUL EĞİTİMLERİNE BAŞLADI

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI AFETE HAZIR OKUL EĞİTİMLERİNE BAŞLADI

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı tarafından her yıl halkımızın afetlere hazırlıklı olması maksadıyla ilk ve orta dereceli okullarda, Daire/Müesseselerde ve Halk Örgütü eğitimlerinde afet ve acil durumlarla ilgili bilgiler verilmektedir.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, 2023 yılı eğitim planlaması çerçevesinde ülkemizdeki tüm kamu ve özel; okul öncesi, ilk ve orta dereceli okullarda, öğrencilerin afetlere karşı hazırlık seviyesinin artırılmasına yönelik “Afete Hazır Okul Eğitimleri”ne başladı.

Deprem öncesi, esnası ve sonrasında doğru hareket tarzı uygulamaları hakkında bilgilerin aktarıldığı deprem ve tahliye eğitimleri 27 Şubat - 29 Mart 2023 tarihleri arasında 176 okulda icra edilecek.

Devamını oku
2812345
678
CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANI ZORLU TÖRE'DEN SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET

CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANI ZORLU TÖRE'DEN SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu TÖRE, 8 Mart çarşamba günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
9
CUMHURİYETÇİ TÜRK PARTİSİ GENEL BAŞKANI TUFAN ERHÜRMAN'DAN SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET

CUMHURİYETÇİ TÜRK PARTİSİ GENEL BAŞKANI TUFAN ERHÜRMAN'DAN SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan ERHÜRMAN ve beraberindeki heyet, 9 Mart perşembe günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
101112