Yayınlanma tarihi: Ara 15, 2022

SİVİL SAVUNMA EKİPLERİ ÇAMLIBEL’DE KAYBOLAN VATANDAŞI BULDU

14 Aralık çarşamba gecesinden beri kayıp olan Çamlıbel sakini Fikri ÖZBEYİT,  Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışması sonucu İkidere mevkiinde Kılıçarslan- Kalkanlı eski yolu civarında sağlıklı olarak bulunmuştur. Fikri Özbeyit, gerekli sağlık kontrollerinin yapılması için sağlık ocağına sevk edilmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Ara 15, 2022

SİVİL SAVUNMA EKİPLERİ ÇAMLIBEL’DE KAYBOLAN VATANDAŞI ARIYOR

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, 14 Aralık 2022 tarihinde, Saat 21:30’da ALO 101 Acil Durum Hattı’na gelen Çamlıbel’de sakin Fikri Özbeyit adlı 85 yaşındaki vatandaşın kaybolduğu ihbarı üzerine, derhal olay bölgesine arama-kurtarma ekiplerini sevk etmiştir. Arama-kurtarma faaliyetlerinde yer alan paydaş kurumlar ile sivil savunma ekipleri arasındaki koordinasyonun daha etkin ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesinin sağlanması maksadıyla bölgeye Mobil Kriz Koordinasyon Aracı konuşlandırılmıştır. Ayrıca, arama-kurtarma  çalışmalarında, ekiplerin yanı sıra dron kullanılarak havadan arama faaliyetleri de yapılmaktadır.

 

Devamını oku

«Aralık 2022»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
28
EUROCON CONSTRUCTION MUHASEBE YETKİLİSİ COŞKUN BİLALOĞLU'NDAN SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI’NA ZİYARET

EUROCON CONSTRUCTION MUHASEBE YETKİLİSİ COŞKUN BİLALOĞLU'NDAN SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI’NA ZİYARET

Eurocon Construction Muhasebe Yetkilisi Coşkun BİLALOĞLU, 28 Kasım 2022 Pazartesi günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
29301
PİYADE ALBAY LEVENT UZUNCAGİL'DEN SSTB'YE ZİYARET

PİYADE ALBAY LEVENT UZUNCAGİL'DEN SSTB'YE ZİYARET

Piyade Albay Levent UZUNCAGİL ve eşi, 01 Aralık Perşembe günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
234
56
AFET VE ACİL DURUM YÖNETİM BAŞKANLIĞI (AFAD) BAŞKAN YARDIMCISI İSMAİL PALAKOĞLU'NDAN SSTB'YE ZİYARET

AFET VE ACİL DURUM YÖNETİM BAŞKANLIĞI (AFAD) BAŞKAN YARDIMCISI İSMAİL PALAKOĞLU'NDAN SSTB'YE ZİYARET

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı ( AFAD) Başkan Yardımcısı İsmail PALAKOĞLU ve beraberindeki AFAD  yöneticileri, 6 Aralık salı günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
7
SSTB - T.C. AFAD KOORDİNESİNDE MÜŞTEREK ARAMA KURTARMA TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SSTB - T.C. AFAD KOORDİNESİNDE MÜŞTEREK ARAMA KURTARMA TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KKTC Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı (SSTB) ile TC İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) arasında imzalanan "Afet ve Acil Durumlar Yönetimi Alanında İşbirliği Protokolü" çerçevesinde 07-08 Aralık 2022 tarihinde ülke genelinde Kentsel Arama Kurtarma, Medikal Arama Kurtarma ve KBRN alanlarında, "SSTB-AFAD Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı" icra edildi.

Tatbikat, merkez üssü Larnaka Körfezi olan ve 7.7 büyüklüğünde gerçekleşen deprem senaryosu kapsamında gerçekleştirildi. Tatbikatta, deprem nedeniyle meydana gelen geniş çaplı hasar sonrası, ulusal imkanların yetersiz kalmasıyla, uluslararası yardım çağrısında bulunulmuş ve çağrıya yanıt veren AFAD ekipleri ülkemize gelmiştir. AFAD ekipleri ile birlikte, T.C. Sağlık Bakanlığı UMKE ekipleri Merkez üssü Lefkoşa ilçesi Metehan bölgesi olmak üzere, Gazimağusa, Girne ve Güzelyurt ilçelerinde;

 

  • Enkaza Müdahale,
  • Arazide kayıp arama,
  • Ev yangınının söndürülmesi ve duman dolu odadan kurtarma,
  • Arazi yangınına müdahale,
  • Üst kattan kurtarma,
  • KBRN uygulaması,
  • Kuyudan kurtarma,
  • Trafik kazasına müdahale ve triaj uygulamaları gerçekleştirilmiştir.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla KARACA tatbikat sonrasında yaptığı konuşmada; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşanması muhtemel bir afet durumunda, halkımızın can güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak uluslararası nitelikte gerçekleştirilen önemli bir tatbikata ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. KARACA, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının müşterek olarak gerçekleştirdiği tatbikat ile iki kurum arasındaki koordinasyon ve işbirliğinin geliştirilmesinin yanında, KKTC’de meydana gelmesi muhtemel bir afet durumunda ihtiyaç duyulacak uluslararası desteğin ülkemize varışından ayrılıncaya kadar uluslararası standartlarda belirlenen prosedürün uygulanabilirliğinin denendiğini kaydetti. Gerçekleştirilen tatbikat kapsamında, AFAD Başkanlığından 136 personel ile 28 aracı ülkemizde misafir ettiklerini ifade eden KARACA, tatbikatta Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığından da 125 personel, 90 araç, Sağlık Bakanlığından 1 ambulans ve 4 personel ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 1 helikopter ve 6 personelin görev aldığını belirtti.

KARACA, icra edilen tatbikatta senaryo gereği ülkemizde meydana gelen depremin ardından başta enkaz çalışmaları olmak üzere, deprem kaynaklı yangın, trafik kazası, dağda mahsur kalma, arazide kaybolma, KBRN ve kuyu kazaları olmak üzere toplam 15 olaya AFAD ve SSTB ekipleri tarafından müdahalelerde bulunulduğunu vurguladı. Yapılan çalışmalarla birlikte iki kuruma bağlı ekiplerin birlikte ve koordineli çalışma fırsatı yakaladığını, aynı zamanda bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunulduğunu ifade eden KARACA, “Tatbikatın planlanma sürecinden, başarılı bir şekilde icra edilmesine kadar çok değerli katkılarda bulunan başta AFAD Başkanı Sayın Yunus SEZER olmak üzere tüm AFAD, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı mensupları ile bu önemli faaliyetimizde bizleri yalnız bırakmayan değerli basın mensuplarımıza teşekkürlerimi sunarım” dedi.

AFAD Afetlere M<

Devamını oku
891011
12131415161718
19202122
SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAKANLAR ZİRVESİ'NDE TEMSİL EDİLDİ

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAKANLAR ZİRVESİ'NDE TEMSİL EDİLDİ

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı (SSTB), Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) davetlisi olarak, 21 Aralık 2022 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatı Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanlar Zirvesi’nde temsil edildi.   

            Ankara’da AFAD Başkanlığında gerçekleştirilen zirveye, Türkiye Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kırgızistan, Macaristan, Özbekistan, Kazakistan ve Türkmenistan katıldı. Zirve, AFAD Başkanı Yunus SEZER, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Kubanıçbek ÖMÜRALİYEV ve Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU’nun konuşmaları ile başladı. Açılış konuşmalarının ardından katılımcı ülke yetkilileri de birer konuşma yaptı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adına zirveye katılan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla KARACA konuşmasında, böylesine önemli bir organizasyonda, soydaşlarımızla birlikte bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti. KARACA, Özbekistan'ın Semerkant kentinde 11 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilen 9. Türk Devletleri Teşkilatı Liderler Zirvesi’nde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gözlemci üyeliğe oy birliğiyle kabul edilmesinin, KKTC’de büyük sevinçle karşılandığını ifade ederek, zirve bildirisinde de ifade edildiği gibi, Kıbrıs Türk halkının, Türk dünyasının ayrılmaz bir parçası olduğunu ve Türk Devletleri ile her alanda ilişki kurup geliştirmenin Kıbrıslı Türklerin en doğal hakkı olduğunu vurguladı.

Zirve programı kapsamında daha sonra 'Türk Devletleri Teşkilatı Sivil Koruma Mekanizması'nın kurulumuna ilişkin müzakerelere geçilerek üye devletlere mekanizma ile ilgili bilgi verildi. AFAD Başkanı SEZER tarafından mekanizma hakkında yapılan sunumun ardından üye devlet Bakan ve temsilcilerinin konu ile ilgili görüşleri alındı. Zirvenin öğleye kadar olan ilk oturumu, söz konusu mekanizmanın oluşturulmasına yönelik olarak varılan mutabakatla son buldu.

            Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU’nun ev sahipliğinde, Ankara Kalesinde katılımcı heyetlere verilen öğle yemeğinin ardından AFAD Başkanlığında zirvenin ikinci oturumuna geçildi. İkinci oturumda katılımcı heyetler, ülkelerinin afet yönetim sistemleri ve afetselliğiyle ilgili sunumlar gerçekleştirdi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti heyetinde yer alan Sivil Savunma Harekat ve Eğitim Şube Müdürü Yusuf EKER de oturumda “KKTC Afet Yönetimi Sistemi ve Afetselliği” hakkında sunum gerçekleştirdi.

Devamını oku
232425
262728
8'İNCİ DÖNEM CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANI DR. SİBEL SİBER'DEN SSTB'YE ZİYARET

8'İNCİ DÖNEM CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANI DR. SİBEL SİBER'DEN SSTB'YE ZİYARET

8'inci Dönem Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel SİBER, 28 Aralık çarşamba günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyareti esnasında Kuzeyin Sesi Radyo Vatan'da İclal KAYA'nın hazırlayıp sunduğu Sağlık Reçetesi programına da konuk eldildi.

Devamını oku
2930311
2345678