Yayınlanma tarihi: Eki 1, 2022

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI EKİPLERİNDEN YANGINA MÜDAHALE

1 Ekim 2022 tarihinde gece yarısı; Ağırdağ-Boğaz Bölgesinde başlayan ve rüzgarın etkisi ile yayılan orman yangını bölgedeki bazı yerleşim yerlerine sıçradı, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ekipleri  paydaş kurumlarla birlikte çıkan yangına müdahale ederek  yangının kontrol altına alınmasını sağladı.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eyl 22, 2022

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI İLE KKTC CİMNASTİK FEDERASYONU ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile KKTC Cimnastik Federasyonu arasında 22 Eylül 2022 Perşembe günü işbirliği protokolü imzalandı. Protokole Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla KARACA  ile KKTC Cimnastik Federasyonu Başkanı Hasan SAPSIZOĞLU imza koydu.

 

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eyl 16, 2022

AFAD TARAFINDAN SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI PERSONELİNE "KENTSEL ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ" VERİLDİ

KKTC  Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Afet Acil Durum Yönetimi  Başkanlığı  (AFAD)  koordinesinde Sivil  Savunma  Teşkilatı Başkanlığı  kadrolu  personeline  yönelik  olarak,  "Kentsel  Arama  Kurtarma  Eğitimi" düzenlendi.

            AFAD tarafından görevlendirilen eğitmenler tarafından, Arama ve Kurtarma Ekipleri Oluşumu ve Organizasyonu (Lojistik-İntikal-Güvenlik), Olay Yeri Yönetimi ve Koordinasyonu, Raporlama ve Geri Bildirim, Yapı Değerlendirmesi (I.N.S.A.R.A.G.) Fiziksel Arama-Köpekle Arama-Teknik Arama-Sahaya Giriş Süreci (I.N.S.A.R.A.G.), Kaldırma-Taşıma (Domuz Damı-Kütle Çekme), Dehliz Açma ve Kırma (Temiz Çalışma-Kirli Çalışma-Yatayda İlerleme) ve Tahkimat Sistemleri (Tek T-Çift T-Kapı Pencere Tahkimatı) konularında verilen eğitimler, 12-16  Eylül  2022  tarihleri  arasında gerçekleştirildi.

            Teorik  kısmı  Arama  Kurtarma  Şube  Müdürlüğü dershanesinde uygulamalı bölümü ise Arama Kurtarma Şube Müdürlüğü Eğitim Alanı ile Metehan Eğitim Alanında icra edilen eğitimlere 29 Sivil Savunma personeli katıldı.

 

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Ağu 29, 2022

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI KATKILARIYLA BEDENSEL ENGELLİ VATANDAŞLAR "ENGELSİZ MAVİLİK 3" SLOGANIYLA DALIŞ YAPTI

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği ve KKTC Engelliler Spor Federasyonu işbirliğinde bedensel engelli vatandaşlarımıza yönelik “ENGELSİZ MAVİLİK 3” sloganı adı altında dalış etkinliği gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Ersin TATAR, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla KARACA, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay KİBRİT, KKTC Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ahmet AKDENİZ, engelli vatandaşlar ve ailelerinin katıldığı etkinlik, 27 Ağustos 2022 Cumartesi günü Sivil Savunma Teşkilatı  Başkanlığı Alsancak Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Ersin TATAR etkinlikte yaptığı konuşmada;  Kıbrıs Türk Halkının engelli bireyler konusundaki hassasiyetini dile  getirerek, engelli bireylere imkanlar ölçüsünde sahip çıkmak için yapılan farklı organizasyonlar ve çalışmalar olduğunu söyledi. “Hepimiz biriz, birlikteyiz, yaşamın engelsiz olması lazım. Engelleri aşmak için buradayız” diyen Cumhurbaşkanı TATAR, organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti. Engelli bireylerin hayata bağlanarak halktan soyutlanmamaları için yürütülen çalışmaların başarıyla devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı TATAR, engellerin aşılması için halkın desteğiyle çalışmaların daha da ileriye taşınmakta olduğunu kaydetti. İzolasyonlara maruz kalan Kıbrıs Türk halkının engelleri aşma mücadelesi içinde olduğunu da dile getiren Cumhurbaşkanı TATAR, engelleri aşarak geleceğe daha emin adımlarla ilerlemek için uğraş vermeye devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların akabinde, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Sualtı Arama Kurtarma Ekip personeli tarafından, dalış esnasında yapılması gerekenler konusunda verilen bilgilendirmenin ardından bedensel engelli dalgıçlar, eğitmenler eşliğinde denize dalarak, sualtının eşsiz güzelliğiyle buluştu. Etkinlikte su altında Türkiye ve KKTC bayrakları da açıldı.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Ağu 25, 2022

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI BEDENSEL ENGELLİLERE YÖNELİK DALIŞ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI BEDENSEL ENGELLİLERE YÖNELİK DALIŞ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma Ekibi bedensel engelli vatandaşlarımıza yönelik tüplü dalış etkinliği düzenliyor.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği ve KKTC Engelliler Spor Federasyonu işbirliğinde ‘Engelsiz Mavilik 3’ sloganı adı altında üçüncüsü gerçekleştirilecek olan etkinlik, bedensel engelli arkadaşlarımızı tüplü dalışla buluşturarak, engelsiz bir şekilde su altı güzelliklerini görmelerini amaçlıyor.

 27 Ağustos 2022 Cumartesi günü saat 10.00’da Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Alsancak Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilecek olan etkinlik öncesinde, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma Ekibi uzman eğitmenleri, katılımcıları dalışla ilgili bilgilendirecek ve ardından tüplü dalışlara geçilecektir.

 

Devamını oku
First910111214161718Last

«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
29
ONURLU VE SAĞLIKLI YAŞAM DERNEĞİ'NDEN SSTB'YE ZİYARET

ONURLU VE SAĞLIKLI YAŞAM DERNEĞİ'NDEN SSTB'YE ZİYARET

Onurlu ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Ferhat SORAL ve beraberindeki heyet, 29 Nisan Pazartesi günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
30
ÜNİVERSİTELER ARAMA KURTARMA OYUNLARI (USARGames 2024) GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

ÜNİVERSİTELER ARAMA KURTARMA OYUNLARI (USARGames 2024) GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı koordinesinde; Uluslararası Üniversiteler Arama-Kurtarma Konseyine (IUSARC) üye üniversitelerin arama-kurtarma kulüplerine kayıtlı gençlerin katılımı ile ‘Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları (USARGames 2024)’, 03-05 Mayıs 2024 tarihleri arasında Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Metehan Eğitim ve Tatbikat Alanı Lefkoşa’da gerçekleştirilecektir. Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı bugün, Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları öncesinde Sivil Savunma Sosyal Tesisleri Gazinosu’nda basın mensuplarını bilgilendirme toplantısı düzenledi. Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca toplantıda yaptığı konuşmada katılımlarından dolayı basın mensuplarına teşekkür ederek, bu yıl Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunlarının altıncısını gerçekleştirdiklerini belirtti. Karaca, Bu organizasyonla gençleri arama kurtarma faaliyetlerine entegre etmeyi amaçladıklarını, yakın dönemde yaşanan afetlerde, yetişmiş insan gücünün müdahalelerde ne kadar önemli olduğunun defalarca tecrübe edildiğini kaydederek, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı olarak, gençlerin afet yönetimi alanına ilgisini artırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunlarının, yalnızca rekabetin yaşandığı bir faaliyet olarak değil, verilen eğitimlerin uygulamalarla pekiştirildiği bir organizasyon olarak da değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Karaca, geçen yıl ulusal düzeyde gerçekleştirilen faaliyetin bu yıl Türkiye’den Maltepe Üniversitesinin de katılımıyla uluslararası bir nitelik kazandığını kaydetti. Oyunlara Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden; Doğu Akdeniz Üniversitesi, Akdeniz Karpaz Üniversitesi, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi, Kıbrıs İlim Üniversitesi, Atatürk Öğretmen Akademisi, Lefke Avrupa Üniversitesi, Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi ile Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti’nden ise Maltepe Üniversitesi katılacaktır. Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları’nın 03 Mayıs 2024 Cuma günü açılış töreni 10:30-12:00 saatleri arasında Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Metehan Eğitim ve Tatbikat Alanı Lefkoşa’da gerçekleştirilecektir.  Oyunlar, üç gün boyunca gerçekleştirilecek yarışmaların icrasının ardından 05 Mayıs 2024 Pazar günü saat 19:00-22:00 saatleri arasında Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Kamelyasında düzenlenecek kapanış ve ödül töreni ile son bulacaktır.

Devamını oku
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789