Yayınlanma tarihi: Oca 16, 2023

MALİYE BAKANLIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ KAMİL AĞCABAY'DAN SSTB'YE ZİYARET

Maliye Bakanı Özel Kalem Müdürü Kamil AĞCABAY ile Maliye Bakanlığı Hazine ve Muhasebe Dairesi Müdürü Sezai EMRE, 16 Ocak pazartesi günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Oca 14, 2023

SİVİL SAVUNMA EKİPLERİNDEN SU BASKINLARINA MÜDAHALE

Gazimağusa’daki aşırı yağış nedeniyle Gazimağusa İlçe Emniyet Kurulu toplandı.

İlçe Emniyet Kurulu’ndan gelen talep doğrultusunda, Gazimağusa Büyük Sanayi Bölgesi ve Maraş Köşe Kahvesi bölgesinde, Sivil Savunma ekipleri su tahliyesi yaptı. Ayrıca ekipler yolda kalan araçlara da müdahalede bulundu.

Öte yandan, aşırı yağıştan etkilenen Taşlıca-İskele bölgesinde Sivil Savunma İskele Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından su tahliyesi çalışmaları gerçekleştirildi.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ve Bölge Müdürlükleri’nin gelen ihbarlar değerlendirilerek müdahalede bulunmaya devam edildiği bildirildi.

Meteoroloji Dairesi internet sitesindeki verilere göre, sağanak yağışların 3 gün daha devam etme olasılığının yüksek olduğu, bu yüzden meydana gelebilecek su baskını ihbarlarına karşılık, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı tarafından gerekli hazırlıkların yapıldığı vurgulandı.  

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkemizde kötü hava şartlarının devam etmesinden dolayı, ekiplerin hazır halde bekletildiği, ihtiyaç duyulduğu anda ALO 101 Acil Durum Hattından vatandaşlarımızın 24 saat ulaşabileceği bildirildi.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Ara 22, 2022

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAKANLAR ZİRVESİ'NDE TEMSİL EDİLDİ

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı (SSTB), Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) davetlisi olarak, 21 Aralık 2022 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatı Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanlar Zirvesi’nde temsil edildi.   

            Ankara’da AFAD Başkanlığında gerçekleştirilen zirveye, Türkiye Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kırgızistan, Macaristan, Özbekistan, Kazakistan ve Türkmenistan katıldı. Zirve, AFAD Başkanı Yunus SEZER, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Kubanıçbek ÖMÜRALİYEV ve Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU’nun konuşmaları ile başladı. Açılış konuşmalarının ardından katılımcı ülke yetkilileri de birer konuşma yaptı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adına zirveye katılan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla KARACA konuşmasında, böylesine önemli bir organizasyonda, soydaşlarımızla birlikte bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti. KARACA, Özbekistan'ın Semerkant kentinde 11 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilen 9. Türk Devletleri Teşkilatı Liderler Zirvesi’nde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gözlemci üyeliğe oy birliğiyle kabul edilmesinin, KKTC’de büyük sevinçle karşılandığını ifade ederek, zirve bildirisinde de ifade edildiği gibi, Kıbrıs Türk halkının, Türk dünyasının ayrılmaz bir parçası olduğunu ve Türk Devletleri ile her alanda ilişki kurup geliştirmenin Kıbrıslı Türklerin en doğal hakkı olduğunu vurguladı.

Zirve programı kapsamında daha sonra 'Türk Devletleri Teşkilatı Sivil Koruma Mekanizması'nın kurulumuna ilişkin müzakerelere geçilerek üye devletlere mekanizma ile ilgili bilgi verildi. AFAD Başkanı SEZER tarafından mekanizma hakkında yapılan sunumun ardından üye devlet Bakan ve temsilcilerinin konu ile ilgili görüşleri alındı. Zirvenin öğleye kadar olan ilk oturumu, söz konusu mekanizmanın oluşturulmasına yönelik olarak varılan mutabakatla son buldu.

            Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU’nun ev sahipliğinde, Ankara Kalesinde katılımcı heyetlere verilen öğle yemeğinin ardından AFAD Başkanlığında zirvenin ikinci oturumuna geçildi. İkinci oturumda katılımcı heyetler, ülkelerinin afet yönetim sistemleri ve afetselliğiyle ilgili sunumlar gerçekleştirdi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti heyetinde yer alan Sivil Savunma Harekat ve Eğitim Şube Müdürü Yusuf EKER de oturumda “KKTC Afet Yönetimi Sistemi ve Afetselliği” hakkında sunum gerçekleştirdi.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Ara 21, 2022

21-25 ARALIK MİLLİ MÜCADELE VE ŞEHİTLER HAFTASINDA ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK

21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler haftası dolayısı ile Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı personeli, 21 Aralık çarşamba günü Şehitliklerimizi ziyaret etti. Ziyaret sırasında şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Ara 15, 2022

SİVİL SAVUNMA EKİPLERİ ÇAMLIBEL’DE KAYBOLAN VATANDAŞI BULDU

14 Aralık çarşamba gecesinden beri kayıp olan Çamlıbel sakini Fikri ÖZBEYİT,  Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışması sonucu İkidere mevkiinde Kılıçarslan- Kalkanlı eski yolu civarında sağlıklı olarak bulunmuştur. Fikri Özbeyit, gerekli sağlık kontrollerinin yapılması için sağlık ocağına sevk edilmiştir.

Devamını oku
First678911131415Last

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728
GKK 1'İNCİ PİYADE ALAY KOMUTANI P. ALBAY Ahmet Tevfik AVAL'DAN SSTB'YE ZİYARET

GKK 1'İNCİ PİYADE ALAY KOMUTANI P. ALBAY Ahmet Tevfik AVAL'DAN SSTB'YE ZİYARET

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı 1'inci Piyade Alay Komutanı Piyade Albay Ahmet Tevfik AVAL, 28 Mart Perşembe günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
293031
1
İNTERGAZ GENEL MÜDÜRÜ EMEKLİ KURMAY ALBAY KADER GENCER'DEN SİVİL SAVUNMA'YA ZİYARET

İNTERGAZ GENEL MÜDÜRÜ EMEKLİ KURMAY ALBAY KADER GENCER'DEN SİVİL SAVUNMA'YA ZİYARET

İntergaz Genel Müdürü Emekli Kurmay Albay Kader GENCER, 1 Nisan Pazartesi günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
234567
891011121314
15
SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI EKİPLERİNDEN SEL VE SU BASKINLARINA MÜDAHALE

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI EKİPLERİNDEN SEL VE SU BASKINLARINA MÜDAHALE

Ülke genelini olumsuz etkileyen sağanak yağışlar nedeniyle meydana gelen su taşkınlarına, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ekipleri müdahale ediyor.  Ekipler tarafından, Girne Alsancak'ta iki, Karaoğlanoğlu'nda bir olmak üzere üç noktada müdahalede bulunulmuş, Lefkoşa Sanayi Bölgesi ve Dereboyu bölgesinden gelen ihbarlar değerlendirilerek gerekli kontrollerin yapılmasının ardından tehlike arz eden bir durum olmadığı tespit edilmiştir.  Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ve Bölge Müdürlükleri ülke genelinde gelen ihbarları değerlendirmek üzere 47 personel ve 15 arama kurtarma aracı ile görev başındadır.  Ülkemizde kötü hava şartlarının devam etmesinden dolayı, ekiplerimiz hazır halde bekletilmektedir.  İhtiyaç duyulduğu anda vatandaşlarımız ALO 101 Acil Durum Hattından Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığına ulaşabilirler.

Devamını oku
16
TÜRK BARIŞ KUVVETLERİ GAZİLER DERNEĞİ'NDEN SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET

TÜRK BARIŞ KUVVETLERİ GAZİLER DERNEĞİ'NDEN SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET

Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Başkanı Nurettin YUCA ve beraberindeki heyet, 16 Nisan Salı günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
1718192021
22232425
GÖÇMENKÖY İDMAN YURDU SPOR KULÜBÜ BAŞKANI ERSAN KARATAŞ'TAN SSTB'YE ZİYARET

GÖÇMENKÖY İDMAN YURDU SPOR KULÜBÜ BAŞKANI ERSAN KARATAŞ'TAN SSTB'YE ZİYARET

Göçmenköy İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Ersan KARATAŞ, 25 Nisan Perşembe günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
262728
29
ONURLU VE SAĞLIKLI YAŞAM DERNEĞİ'NDEN SSTB'YE ZİYARET

ONURLU VE SAĞLIKLI YAŞAM DERNEĞİ'NDEN SSTB'YE ZİYARET

Onurlu ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Ferhat SORAL ve beraberindeki heyet, 29 Nisan Pazartesi günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
30
ÜNİVERSİTELER ARAMA KURTARMA OYUNLARI (USARGames 2024) GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

ÜNİVERSİTELER ARAMA KURTARMA OYUNLARI (USARGames 2024) GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı koordinesinde; Uluslararası Üniversiteler Arama-Kurtarma Konseyine (IUSARC) üye üniversitelerin arama-kurtarma kulüplerine kayıtlı gençlerin katılımı ile ‘Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları (USARGames 2024)’, 03-05 Mayıs 2024 tarihleri arasında Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Metehan Eğitim ve Tatbikat Alanı Lefkoşa’da gerçekleştirilecektir. Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı bugün, Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları öncesinde Sivil Savunma Sosyal Tesisleri Gazinosu’nda basın mensuplarını bilgilendirme toplantısı düzenledi. Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca toplantıda yaptığı konuşmada katılımlarından dolayı basın mensuplarına teşekkür ederek, bu yıl Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunlarının altıncısını gerçekleştirdiklerini belirtti. Karaca, Bu organizasyonla gençleri arama kurtarma faaliyetlerine entegre etmeyi amaçladıklarını, yakın dönemde yaşanan afetlerde, yetişmiş insan gücünün müdahalelerde ne kadar önemli olduğunun defalarca tecrübe edildiğini kaydederek, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı olarak, gençlerin afet yönetimi alanına ilgisini artırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunlarının, yalnızca rekabetin yaşandığı bir faaliyet olarak değil, verilen eğitimlerin uygulamalarla pekiştirildiği bir organizasyon olarak da değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Karaca, geçen yıl ulusal düzeyde gerçekleştirilen faaliyetin bu yıl Türkiye’den Maltepe Üniversitesinin de katılımıyla uluslararası bir nitelik kazandığını kaydetti. Oyunlara Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden; Doğu Akdeniz Üniversitesi, Akdeniz Karpaz Üniversitesi, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi, Kıbrıs İlim Üniversitesi, Atatürk Öğretmen Akademisi, Lefke Avrupa Üniversitesi, Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi ile Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti’nden ise Maltepe Üniversitesi katılacaktır. Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları’nın 03 Mayıs 2024 Cuma günü açılış töreni 10:30-12:00 saatleri arasında Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Metehan Eğitim ve Tatbikat Alanı Lefkoşa’da gerçekleştirilecektir.  Oyunlar, üç gün boyunca gerçekleştirilecek yarışmaların icrasının ardından 05 Mayıs 2024 Pazar günü saat 19:00-22:00 saatleri arasında Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Kamelyasında düzenlenecek kapanış ve ödül töreni ile son bulacaktır.

Devamını oku
12345