Yayınlanma tarihi: Nis 28, 2023

ULUSLARARASI ÜNİVERSİTELER ARAMA KURTARMA OYUNLARI BAŞLADI

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı koordinesinde Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi’ne (IUSARC) üye üniversitelerin arama kurtarma kulüplerine kayıtlı gençlerin katılımıyla düzenlenen “USAR Games 2023 - Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları” başladı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da katıldığı oyunların açılış töreni, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın Lefkoşa’daki Metehan Eğitim Alanı’nda yapıldı. Bugün başlayan oyunlar, 30 Nisan pazar günü tamamlanacak.

Oyunların açılış töreni saat 10.30’da, oyunlara katılan üniversitelerin kortej yürüyüşüyle yerini alması, doğal afetlerde yaşamını yitirenler ile aziz şehitler huzurunda yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Tören, konuşmalar, anı fotoğrafı çekimi, meşalenin yakılması ardından ve oyun alanının gezilmesiyle sona erdi.

Oyunların ödül töreni ve kapanış kokteyli pazar günü saat 19.00’da düzenlenecek.

Tören, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yanı sıra KTBK Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, GKK Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, bakanlar ve diğer yetkililer katıldı.

-Amaç farkındalığı artırmak

KKTC’de faaliyet gösteren 13 üniversite arama kurtarma kulübü üyelerinin katılacağı oyunlarla, “deprem, sel gibi doğal afetlerde ve büyük kazalarda tamamen gönüllü olarak amatör bir çalışma ve profesyonel bir yaklaşım ile afetlerden etkilenen kişilere en kısa sürede ulaşarak, yardım için gereken en uygun koşulları yaratarak, doğru arama kurtarma çalışmaları yapmak, yaralılara temel ilk yardım yapılmasının ardından emniyetli ortam koşullarını sağlayarak, can kaybını en aza indirmek ve arama kurtarma konularında farkındalığı artırmak” amaçlanıyor.

Oyunlara, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Akdeniz Karpaz Üniversitesi, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Yakın Doğru Üniversitesi, Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi, Kıbrıs İlim Üniversitesi, Atatürk Öğretmen Akademisi, Lefke Avrupa Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ve Ada Kent Üniversitesi katılıyor.

-Acar

Açılış töreninde ilk konuşmayı GAÜ öğrencisi Ayşegül Acar yaptı. Acar, beklenmeden gelen ve çeşitli zararlara neden olan afetler konusunda alınması gereken önlemlere işaret etti.

Afetlere hazırlıklı ve bilinçli olmanın, yanı sıra hızlı müdahalenin de önemli olduğuna işaret eden Acar, afetlerde yaşam kayıplarını anımsattı ve herkesi andı.

Eğitimlerde görev alan destek veren hocaları ile sivil savunmaya da teşekkür eden Acar, oyunlara katılan herkese başarılar diledi.

-Gezgin

Konsey başkanı Metin Gezgin de, oyunlara katılan, destek veren herkese teşekkür etti. Gezgin, konseyin amacının toplumu ve yönetimi bilgilendirme, arama kurtarma çalışmalarına katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Konsey olarak konferans, seminer çalıştaylar düzenlediklerini ve çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Gezgin, desteğinden ötürü Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığına teşekkür etti.

Daha güzel hedeflere yürüyeceklerini ifade eden Gezgin, oyunların çok çekişmeli ve faydalı olacağını ka

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Nis 28, 2023

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANINA TC CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN DEVLET ÜSTÜN FEDAKÂRLIK MADALYASI ve NİŞANI TAKDİM EDİLDİ

Anavatan Türkiye’de 6 Şubat depremlerinde fedakârlık gösteren yerli ve yabancı arama kurtarma ekiplerine, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanı verildi.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanı Tevcih Törenine Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla KARACA’da davetli olarak katıldı. Törene katılan KARACA’ya Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından “Devlet Üstün Fedakarlık Nişanı” tevcih edildi.

TC Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, törende yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde fedakarlık gösteren yerli ve yabancı arama kurtarma ekipleriyle, Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası ve Nişanı Tevcih Töreni vesilesiyle bir araya gelindiğini vurguladı ve davete icabet ederek salonda hazır bulunanların büyük bir mutluluk yaşadığını dile getirdi.

“GAYRETİ, FEDAKÂRLIĞI, İYİLİĞİ KARŞILIKSIZ BIRAKMAMAK BİZİM KADİM KÜLTÜRÜMÜZÜN BİR GEREĞİDİR”

Yurt dışından gelen misafirler başta olmak üzere, herkese ayrı ayrı teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Biliyorsunuz devletimizin 3 farklı kategoride nişan ve madalyası bulunuyor. Kısa süre önce Madalyalar ve Nişanlar Kanunu'nda yaptığımız değişiklikle buna bir tane daha ekleyerek, Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanı'nı ihdas ettik. Amacımız deprem, sel gibi doğal afetler ile salgın hastalıklara karşı mücadelede kahramanlık sergileyenleri bu madalya ve nişanla ödüllendirmektir. İnşallah biraz sonra takdim edeceğimiz madalya ve nişanlarla yeni uygulamanın ilk adımını atmış olacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Elbette duamız ne ülkemizin ne de dünyadaki bir başka devletin 6 Şubat benzeri felaketlerle asla karşılaşmamasıdır. Biz, kimsenin bizim yaşadıklarımızı yaşamasını da böyle ağır kayıplar ve yıkımlarla sınanmasını da istemeyiz. Ama afetlerin hayatın bir gerçeği olduğunu da unutmuyoruz. En zor günlerimizde yanımızda olan sizler gibi fedakârlık abidelerini ihmal edemeyiz. Gayreti, fedakârlığı, iyiliği karşılıksız bırakmamak bizim kadim kültürümüzün bir gereğidir. İnsanlara teşekkür etmeyen Allah'a da şükretmez. İşte bugünkü törenimizle sizlere teşekkür borcumuzu ödemek istiyoruz."

Deprem sonrası çalışmalarda sembolleşen isimler, kurumlar ile ekiplerin yerli ve yabancı temsilcilerine Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanı takdim ederek, deprem bölgesindeki çabaları dolayısıyla şükranlarını sunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, madalya ve nişan alanlarla birlikte arama kurtarma ekiplerine, madencilere, itfaiyecilere, belediyelere, kamu görevlilerine, sivil toplum kuruluşlarına, gönüllülere, yardım çağrısına destek veren tüm yabancılara teşekkür etti.

KARACA “ANAVATAN TÜRKİYE’NİN ÜSTÜN FEDAKÂRLIK MADALYASI VE NİŞANI TECVİH TÖRENİNE KATILMAKTAN BÜYÜK ONUR DUYDUK.”

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı KARACA, 25 Nisan Salı günü yapılan törenin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne dönüşünde yaptığı açıklamada, Anavatan Türkiye ile Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin iyi ve kötü g

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Nis 17, 2023

KIBRIS TÜRK SANAT MÜZİĞİ DERNEK BAŞKANI ULUS YEŞİLADA'DAN SSTB'YE ZİYARET

Kıbrıs Türk Sanat Müziği Dernek Başkanı Ulus YEŞİLADA, 17 Nisan pazaetesi günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziaretinde bulundu.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Nis 12, 2023

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI İLE KUZEY KIBRIS TURKCELL ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell arasında dayanışma, bilgi paylaşımı ve iş birliği protokolü imzalandı. Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı karargâhında gerçekleştirilen imza töreninde müşterek organizasyonlar yapmak, kurumsal destek sağlamak, ulusal ve uluslararası alanlarda iş birliklerini geliştirmek, olağanüstü durum, savaş ile afet ve acil durumlarda haberleşme iş birliğini daha da geliştirmek arzusuyla iş birliğine gidildi. İş birliği protokolüne Sivil Savunma Teşkilatı adına Başkan Atilla Karaca, Kuzey Kıbrıs Turkcell adına da Genel Müdür Murat Küçüközdemir imza koydu. Protokol kapsamında Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı personeli Kuzey Kıbrıs Turkcell personeline eğitim verecek ve ihtiyaç duyduğu eğitim alanlarında, malzeme, araç, gereç imkânlarından yararlanmasını sağlayacak. Kuzey Kıbrıs Turkcell de Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığına olağanüstü durum ve afetlerde Radyo Vatan mobil yayın aracına yerleştireceği mobil baz istasyon aracılığıyla iletişim desteği sağlayacak. Protokol kapsamında Kuzey Kıbrıs Turkcell BiP uygulaması üzerinde 101 Sivil Savunma Acil Durum Butonu yerleştirilmesi ve yine BİP üzerinde kurulacak Radyo Vatan kanalı ile afet ve acil durumlara yönelik duyurular ve bilgilendirici içeriklerin paylaşımı da sağlanacak. Öte yandan Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir şirket adına Kahramanmaraş merkezli depremlerde arama kurtarma çalışmalarına katılan 71 Sivil Savunma personeli adına 710 adet fidan bağışında bulunarak Başkan Karaca’ya bu kapsamda bir sertifika takdim etti. İmza töreninin ardından Kuzey Kıbrıs Turkcell yetkilileri Sivil Savunma araç parkını gezdi, acil müdahale araçları hakkında arama kurtarma personelinden bilgi aldı.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Nis 4, 2023

YEDİDALGA İLKOKULU MÜDÜRÜ CEMAL ÇAMLICA'DAN SSTB'YE ZİYARET

Yedidalga İlkokulu Müdürü Cemal ÇAMLICA ve Okul Aile Birliği, 4 Nisan salı günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku

«Nisan 2023»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829
BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU'NDAN SSTB'YE ZİYARET

BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU'NDAN SSTB'YE ZİYARET

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri ATAOĞLU, 29 Mart çarşamba günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
303112
34
YEDİDALGA İLKOKULU MÜDÜRÜ CEMAL ÇAMLICA'DAN SSTB'YE ZİYARET

YEDİDALGA İLKOKULU MÜDÜRÜ CEMAL ÇAMLICA'DAN SSTB'YE ZİYARET

Yedidalga İlkokulu Müdürü Cemal ÇAMLICA ve Okul Aile Birliği, 4 Nisan salı günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
56789
101112
SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI İLE KUZEY KIBRIS TURKCELL ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI İLE KUZEY KIBRIS TURKCELL ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell arasında dayanışma, bilgi paylaşımı ve iş birliği protokolü imzalandı. Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı karargâhında gerçekleştirilen imza töreninde müşterek organizasyonlar yapmak, kurumsal destek sağlamak, ulusal ve uluslararası alanlarda iş birliklerini geliştirmek, olağanüstü durum, savaş ile afet ve acil durumlarda haberleşme iş birliğini daha da geliştirmek arzusuyla iş birliğine gidildi. İş birliği protokolüne Sivil Savunma Teşkilatı adına Başkan Atilla Karaca, Kuzey Kıbrıs Turkcell adına da Genel Müdür Murat Küçüközdemir imza koydu. Protokol kapsamında Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı personeli Kuzey Kıbrıs Turkcell personeline eğitim verecek ve ihtiyaç duyduğu eğitim alanlarında, malzeme, araç, gereç imkânlarından yararlanmasını sağlayacak. Kuzey Kıbrıs Turkcell de Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığına olağanüstü durum ve afetlerde Radyo Vatan mobil yayın aracına yerleştireceği mobil baz istasyon aracılığıyla iletişim desteği sağlayacak. Protokol kapsamında Kuzey Kıbrıs Turkcell BiP uygulaması üzerinde 101 Sivil Savunma Acil Durum Butonu yerleştirilmesi ve yine BİP üzerinde kurulacak Radyo Vatan kanalı ile afet ve acil durumlara yönelik duyurular ve bilgilendirici içeriklerin paylaşımı da sağlanacak. Öte yandan Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir şirket adına Kahramanmaraş merkezli depremlerde arama kurtarma çalışmalarına katılan 71 Sivil Savunma personeli adına 710 adet fidan bağışında bulunarak Başkan Karaca’ya bu kapsamda bir sertifika takdim etti. İmza töreninin ardından Kuzey Kıbrıs Turkcell yetkilileri Sivil Savunma araç parkını gezdi, acil müdahale araçları hakkında arama kurtarma personelinden bilgi aldı.

Devamını oku
13141516
17
KIBRIS TÜRK SANAT MÜZİĞİ DERNEK BAŞKANI ULUS YEŞİLADA'DAN SSTB'YE ZİYARET

KIBRIS TÜRK SANAT MÜZİĞİ DERNEK BAŞKANI ULUS YEŞİLADA'DAN SSTB'YE ZİYARET

Kıbrıs Türk Sanat Müziği Dernek Başkanı Ulus YEŞİLADA, 17 Nisan pazaetesi günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziaretinde bulundu.

Devamını oku
181920212223
24252627282930
12
"USARGAMES 2023 ÜNİVERSİTELER ARAMA-KURTARMA OYUNLARI" ÖDÜL VE KAPANIŞ TÖRENİYLE TAMAMLANDI

"USARGAMES 2023 ÜNİVERSİTELER ARAMA-KURTARMA OYUNLARI" ÖDÜL VE KAPANIŞ TÖRENİYLE TAMAMLANDI

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı koordinesinde, Uluslararası Üniversiteler Arama-Kurtarma Konseyi'ne (IUSARC) üye üniversitelerin katılımıyla, bu yıl beşincisi yapılan “USARGames 2023 Üniversiteler Arama-Kurtarma Oyunları", 30 Nisan 2023 akşamı, ödül ve kapanış töreniyle tamamlandı.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'nda yer alan törene, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Polis Genel Müdürü Kasım Kuni, bazı yetkililer, üniversite rektör ve temsilcileri katıldı.

Tören, USARGames 2023’e katılan ekiplerin tören alanına kortej yürüyüşü ve doğal afetlerde hayatını kaybeden insanlar ile şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

13 üniversitenin Akut ekiplerinin yarıştığı “USARGames 2023 Üniversiteler Arama-Kurtarma Oyunları”nda ilk üçe giren takımlara madalya ve kupaları takdim edildi. Oyunların birincisi gelen Akdeniz Karpaz Üniversitesi takımına kupa ve madalyaları Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ikinci olan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi'ne Meclis Başkanı Zorlu Töre ve üçüncü gelen Lefke Avrupa Üniversitesi'ne ise IUSARC 3. Dönem Başkanı Ahmet Adalıer tarafından takdim edildi.

Törende ayrıca, USARGames2023’da eğitmen olarak görev yapan Sivil Savunma Arama-Kurtarma Şube Müdürlüğü personeli ile hakemlere teşekkür belgeleri verilirken, yarışma parkurlarını en iyi derece ile tamamlayan ekip liderlerine de başarı belgeleri verildi. USARGames2023 esnasında çekilen görüntülerden oluşan kısa bir filim gösterimi ve Lefkoşa Folklor Derneği ekibinin gösterisinin de yer aldığı tören, kokteylle sona erdi.

- Cumhurbaşkanı Tatar

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, törende yaptığı konuşmada, “USARGames 2023 Üniversiteler Arama-Kurtarma Oyunları"na katılan öğrencileri tebrik ederek, "Böyle güzel bir organizasyonda, böyle bir başarıyı gösteren öğrencileri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adına kutluyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Tatar, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı koordinesinde üç gün süren USARGames 2023'de "olağanüstü bir gayret, olağanüstü bir çalışma" ortaya konduğunu ifade etti.

Adıyaman'da deprem bölgesinde görev alan Sivil Savunma Teşkilatı ekibinin çalışmalarına değinen Cumhurbaşkanı Tatar, "Sivil Savunma Teşkilatı ekiplerinin, Adıyaman'da yavrularımızı o enkaz altından kurtarma çabalarını ve gösterdikleri fedakarlığı tüm milletimiz görmüştür. Çok acılar yaşadık. Çok üzüntülüyüz, kalbimiz yüreğimiz parçalanmıştır, ama hayat da devam ediyor. Gösterdiğiniz fedakarlıktan dolayı sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Depremde kaybettiğimiz yavrularımızı, Şampiyon Meleklerimizi ve Anavatan Türkiye'de hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaslı ailelerine, milletimize baş sağlığı diliyorum" dedi.

"Bu olayı bizim unutmamız mümkün değildir. 6 Şubat, artık milletimizin tarihinde yerini almıştır" diyen Cumhurbaşkanı Tatar, tüm bunlardan ders alarak, her türlü doğal afete karşı hazırlık yapılmasının önemine işaret etti. Tatar, bu gibi doğal afetlerde, Sivil Savunma Teşkilatı Baş

Devamını oku
34567