Yayınlanma tarihi: May 30, 2022

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI ARAÇ PARKINDA ARIZALI ARAÇ BULUNMAMAKTADIR

            Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ekipleri 27 Mayıs 2022 tarihinde Geçitköy/Tepebaşı bölgesinde çıkan yangına müdahalede bulunarak söndürme ve soğutma çalışmalarında cansiperane bir çalışma gayreti göstermiştir.  Bu çalışmalar esnasında olay bölgesine gidiş ve yangına müdahale faaliyetleri esnasında kullanılan araçlarda herhangi bir arıza veya aksaklık yaşanmamıştır. Buna karşın yangın söndürme çalışmalarıyla ilgili olarak Orman Dairesi Müdürü Cemil KARZAOĞLU'nun basına vermiş olduğu demeçte,“Orman Dairesi’nden, İtfaiye Müdürlüğü’nden veya Sivil Savunma Teşkilatı’ndan yangına müdahale etmek için yola çıkan birçok aracın küçük bir hatadan ve arızadan dolayı olaya müdahale edemediği” şeklinde yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

            Yapılan açıklamada, Orman Dairesi Müdürü Cemil KARZAOĞLU'nun bilgisi olmadığı halde diğer kurumlar hakkında açıklama yaparak ilgili kurumları da zan altında bırakmaya çalışmasını esefle karşıladıkları vurgulanarak, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı envanterinde ve araç parkında arızalı araç bulunmadığı belirtildi.  

             Açıklamada ayrıca, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı araç ve malzemelerininher daim bakımlı, faal durumda ve 7/24 saat göreve hazır halde bulundurulduğu belirtildi.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: May 30, 2022

TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU (TRT) RADYO DAİRE BAŞKANI AHMET AKÇAKAYA'DAN SSTB'YE ZİYARET

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Radyo Daire Başkanı Ahmet AKÇAKAYA, 30 Mayıs pazartesi günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: May 30, 2022

BAYRAK RADYOSU TELEVİZYON KURUMU (BRTK) KAMERAMANLAR DERNEĞİ BAŞKANI TARKAN KAVAZ'DAN SSTB'YE ZİYARET

Bayrak Radyosu Televizyon Kurumu (BRTK) Kameramanlar Derneği Başkanı Tarkan KAVAZ, 30 Mayıs pazartesi günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: May 30, 2022

ŞEHİT ERTUĞRUL İLKOKULU MÜDÜRÜ SELDA ERSOY'DAN SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET

Şehit Ertuğrul İlkokulu Müdürü Selda ERSOY ve beraberindeki heyet, 30 Mayıs pazartesi günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: May 26, 2022

SİVİL SAVUNMA AFET YÖNETİMİ VE MÜDAHALE TATBİKATI-2022 GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“Sivil Savunma Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı -2022” Tatbikatı tamamlandı “Ülkedeki potansiyel ve güç en iyi şekilde koordine ediliyor” Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, oluşabilecek doğal afetlerde ülkedeki potansiyelin ve gücün en iyi şekilde koordine edildiğini kaydetti. Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın Metehan bölgesinde yapılan “Sivil Savunma Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı -2022” tatbikatını izleyen Tatar, “Sayenizde, bu gibi durumlarda koordinasyonun sağlanabileceğini, halkımızı korumak adına yapılan çalışmaların ne kadar önemli ve değerli olduğunu hep birlikte izledik ve gurur duyduk” dedi. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,  başarılı şekilde icra edilen tatbikatın gerçekleşmesinde katkı koyan başta Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür etti. Tatar, ülkede olabilecek doğal afetlerde halkı koruyabilmek, önlem alabilmek ve hazırlıklı olabilmek için potansiyelin, güç kabiliyetinin en iyi şekilde koordine edildiğini kaydetti. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetlerine de teşekkür eden Tatar, böyle bir çalışmanın insansız hava araçları (İHA) ile havada takip edilmesini, bölgenin ekrandan izlenmesinin sağlandığını ifade ederek “Bu da gücümüze güç katıyor.” şeklinde konuştu. Tatar, tatbikatın sonunda arama kurtarma sergisini, mobil üniteleri ve kabul merkezini ziyaret etti. Tatbikatı izleyen konuklara, sahra mutfağında pişen yemeklerden de ikram edildi.

 

 

 

Devamını oku
123

«Mayıs 2022»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728
SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI PERSONELİ İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI PERSONELİ İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı tarafından, Sivil Savunma personeli ve personel yakınlarının katılımı ile Sivil Savunma Sosyal tesislerinde 27 Nisan 2022 tarihinde iftar yemeği düzenlendi. Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada Ramazan ayının dinimizce en hayırlı aylardan biri olduğunu belirterek, yardımlaşmanın ve paylaşmanın önemine değindi. Karaca, düzenledikleri iftar yemeğinin Kadir Gecesi’ne denk gelmesinden dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade ederek, Kuranı Kerim’in Kadir Gecesi’nde indirilmeye başlandığını, bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunu belirterek, herkesin gecesinin hayırlı olmasını diledi. Karaca ayrıca, tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin kabul olması dileğinde bulunarak, tüm personelin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Devamını oku
29301
2345678
91011121314
SİVİL SAVUNMA RESİM, ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMALARI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

SİVİL SAVUNMA RESİM, ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMALARI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde her yıl düzenlediği İlkokullar arası resim ile Ortaokul ve Liselerarası şiir ve kompozisyon yarışmalarının ödül töreni Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Ödül törenine Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun yanı sıra Bakanlık ve Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı yetkilileri ve personeli ile öğrenciler, veliler, öğretmenler ve okul müdürleri de katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklâl Marşının okunmasıyla başladı. Ardından Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı tanıtım filmi izlendi. Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Atilla Karaca’nın konuşmasının ardından yarışma jürisine hediye takdimi Bakan Nazım Çavuşoğlu tarafından yapıldı. Sırasıyla özel eğitim öğrencileri, okul öncesi ve ilkokul, ardından ortaokul ve lise derecesindeki öğrencilere ödülleri Bakanlık ve SSTB yetkilileri tarafından dağıtıldı. TMK Öğrencisi Savaş Umut Yıldız’ın “Sivil Savunma” şiirinin ardından Bakan Nazım Çavuşoğlu törene katılanlara hitap etti ve kokteyle geçildi.

ÇAVUŞOĞLU

Milli Eğitim bakanı Nazım Çavuşoğlu, törende yaptığı konuşmada, ihtiyaç duyulan her durumda toplumun yardımına koşan Sivil Savunmanın kurumlar arasında disiplin açısından en üst sıralarda bulunduğunu kaydetti.

Çavuşoğlu, eğitimin önemine dikkat çektiği konuşmasında yetenekleri ortaya çıkarmanın güzel ve aynı derecede zor olduğunu belirterek, tuvale ve kâğıda tüm duygularını yansıtan çocukların, resim, şiir ve kompozisyonlardaki yeteneklerinin herkeste bulunmayacak özellikler olduğunu ifade etti.

Yarışmalarda emek verenlere teşekkür eden Bakan Çavuşoğlu, öğretmen ve velilerin öğrencilerin yeteneklerinin ortaya çıkmasına verdiği desteğin devamını diledi.

KARACA

Törende konuşan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca, Teşkilat olarak, ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitim gören gençlerin, ülkede meydana gelebilecek afetlere karşı bilinçlendirilmesinin ve milli değerlere sahip bir nesil oluşturulmasına katkı sağlamayı ve öğrencilere çeşitli konulardaki yeteneklerini sergileme şansı sunmayı amaçladıklarını belirtti.

Karaca, “Şunu hatırlatmak isterim ki, faaliyetimiz her ne kadar yarışma adı altında gerçekleştirilse de katılan tüm öğrencilerimiz ve onların emek vererek bizlere sunduğu tüm eserleri bizim için paha biçilmez değerdedir” dedi.

Karaca, “Unutulmamalıdır ki elde edilen başarı yalnızca burada verilecek ödüllerle ölçülemez. Bir çocuğumuzun gözünden tasvir edilen bir resim, kaleminden yazılan bir kompozisyon, yüreğinden çıkan bir şiir, gelecek için bizlere umut vermektedir. Bu inançla meydana getirdikleri değerli eserlerle çeşitli dereceler elde eden öğrencilerimizi tebrik ederim. Elde edilen bu başarılara destek sağlayan öğretmen ve okul müdürlerine de verdikleri emeklerden ötürü, yarışmalarımızın gerçekleştirilmesinde bizlere yardımlarını esirgemeyen Milli Eğitim Bakanlığımız ile Bakanlığımız tarafından görevlendirilen jüri üyelerimize de teşekkür ederim” dedi.

Törende yarışmalarda dereceye giren 41 öğrenciye ödül, takdir belgesi ve çeşitli hediyeler verilirken, öğretmen ve okul müdürleri ile jüri üyelerine de teşekkür belgeleri ve hed

Devamını oku
15
161718
OSMAN ÖREK LİSESİ MÜDÜRÜ ERDOĞAN KESKİNDAĞ'DAN SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET

OSMAN ÖREK LİSESİ MÜDÜRÜ ERDOĞAN KESKİNDAĞ'DAN SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET

Osman Örek Lisesi Müdürü Erdoğan KESKİNDAĞ, okul öğrencileri ve beraberindeki heyet, 18 Mayıs çarşamba günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
1920
“SİVİL SAVUNMA AFET YÖNETİMİ VE MÜDAHALE TATBİKATI” 26 MAYIS’TA YAPILACAK

“SİVİL SAVUNMA AFET YÖNETİMİ VE MÜDAHALE TATBİKATI” 26 MAYIS’TA YAPILACAK

Deprem meydana gelmesi senaryosu üzerine kurulacak tatbikat, senaryo gereği 21 olaydan oluşacak, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla KARACA, halkı, tatbikatı izlemeye davet etti.“Sivil Savunma Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı-2022” 26 Mayıs Perşembe günü Lefkoşa’da Metehan bölgesinde yapılacak. Tatbikatın amacının, ülkedeki Afet Acil Durum Yönetimi Sistemi içerisinde yer alan tüm birimlerin hazırlık seviyesini denemek, iş birliği ve koordinasyonu geliştirmek, afet ve acil durum hallerine yönelik farkındalık yaratmak, kurum ve kuruluşlar arasında iş birliği ve yardımlaşmayı artırarak, tespit edilecek eksikliklerin giderilmesini sağlamak olduğu belirtildi.

Tatbikat, afet ve acil durumlarda görevleri olan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı kadrolu personeli, Halk Örgütü personeli, KKTC Afet Yönetimi sistemi içerisinde yer alan bakanlık, kurum, kuruluşların yanı sıra Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi’ne (IUSARC) üye yerel üniversitelerin arama kurtarma kulüp öğrencilerinin katılımıyla yapılacak. 15.00-18.00 saatleri arsasında icra edilecek ve senaryo gereği 21 olaydan oluşacak tatbikat, Larnaka Körfezi açıklarında, 7.7 büyüklüğünde deniz tabanının 5 kilometre derinliğinde deprem meydana gelmesi üzerine kurulacak ve en çok hasarın meydana geldiği Metehan bölgesinde komuta merkezi oluşturulacak.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın düzenleyeceği tatbikat hakkında Sivil Savunma Sosyal Tesisleri Gazinosu’nda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantı, Sivil Savunma tanıtım filminin gösterilmesi ile başladı. Ardından konuşmalara geçildi. Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla KARACA konuşmasında, tüm dünyada olduğu gibi ülkede de gerek küresel iklim değişikliğinin sebep olduğu meteorolojik koşullar, gerekse coğrafi konumda bulunan deprem kuşağından kaynaklanan deprem tehdidi nedeniyle her zaman afet riskleri bulunduğunu belirtti.

“Halkın can ve mal güvenliğini korumak için her zaman hazırız”

KARACA, afet ve acil durumlarda görev yapan kurumlar olarak, bu gibi hallerde halkın can ve mal güvenliğini korumak adına her zaman tüm güçleriyle hazır olduklarını vurguladı.

KKTC Afet Yönetimi sisteminin önemli bir parçası olan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirerek, bu amaç doğrultusunda yıl içerisinde çeşitli eğitim ve tatbikatlar icra ettiğini ifade eden Atilla KARACA, bu kapsamda 6 ilçede bulunan 106 okulda toplam 5 bin 828 öğrenci ve 923 öğretmene eğitim verildiğini ve tatbikatlar düzenlendiğini söyledi.

KARACA, 2022 yılında gerek yurtiçinde gerekse Türkiye Cumhuriyeti’nden Afet ve Acil Durumlar Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile TSK İnsani Yardım Tugayı gibi paydaşlarla ortak faaliyetler gerçekleştirdiklerini kaydetti. Deprem Simülasyon Tırı ülkede

Son olarak AFAD ile kurulan koordinasyon neticesinde Deprem Simülasyon Tırının ülkede olduğunu dile getiren KARACA, Deprem Simülasyon Tırı eğitim faaliyetleri çerçevesinde şu ana kadar 4 ilçede bulunan 13 ilkokul, 8 ortaokul,11 lise ve 2 üniversiteden toplam 2 bin 437 öğrenci ve 223 öğretmene deprem eğitimi verildiğini anlattı. KARACA, tırın tatbikat alanında da ziyaret edilebileceğini söyledi.

Atilla KARACA, bu yıl Lefkoşa’da icra edilecek tatbikatın, geçen yıllarda gerçekleştirilen faaliyetlerde edinilen tecrübelerin, tespit edilen eksiklik ve aksaklı

Devamını oku
21
KORUÇAM’DA ÇIKAN YANGINA MÜDAHALE EDİLDİ

KORUÇAM’DA ÇIKAN YANGINA MÜDAHALE EDİLDİ

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ekipleri, bugün öğle saatlerinde Koruçam’da çıkan yangına paydaş kurumlarla birlikte müdahale ederek, söndürme ve soğutma çalışmalarında bulunmuştur.

Sivil Savunma ekipleri yangına, 2 itfaiye aracı, 1 su tankeri, 2 yangına ilk müdahale aracı ve 11 personel ile müdahale ederek söndürme ve soğutma faaliyetlerini gerçekleştirmiştir.

Söndürme çalışmalarında, dron kullanılmış, yangının genişleme ve yayılma yönü belirlenmiş,  söndürme çalışmalarının daha hızlı ve etkin bir şekilde yapılması sağlanmıştır. Yangın saat 16:00 civarlarında kontrol altına alınmıştır.

Devamını oku
22
23242526
SİVİL SAVUNMA AFET YÖNETİMİ VE MÜDAHALE TATBİKATI-2022 GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SİVİL SAVUNMA AFET YÖNETİMİ VE MÜDAHALE TATBİKATI-2022 GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“Sivil Savunma Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı -2022” Tatbikatı tamamlandı “Ülkedeki potansiyel ve güç en iyi şekilde koordine ediliyor” Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, oluşabilecek doğal afetlerde ülkedeki potansiyelin ve gücün en iyi şekilde koordine edildiğini kaydetti. Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın Metehan bölgesinde yapılan “Sivil Savunma Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı -2022” tatbikatını izleyen Tatar, “Sayenizde, bu gibi durumlarda koordinasyonun sağlanabileceğini, halkımızı korumak adına yapılan çalışmaların ne kadar önemli ve değerli olduğunu hep birlikte izledik ve gurur duyduk” dedi. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,  başarılı şekilde icra edilen tatbikatın gerçekleşmesinde katkı koyan başta Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür etti. Tatar, ülkede olabilecek doğal afetlerde halkı koruyabilmek, önlem alabilmek ve hazırlıklı olabilmek için potansiyelin, güç kabiliyetinin en iyi şekilde koordine edildiğini kaydetti. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetlerine de teşekkür eden Tatar, böyle bir çalışmanın insansız hava araçları (İHA) ile havada takip edilmesini, bölgenin ekrandan izlenmesinin sağlandığını ifade ederek “Bu da gücümüze güç katıyor.” şeklinde konuştu. Tatar, tatbikatın sonunda arama kurtarma sergisini, mobil üniteleri ve kabul merkezini ziyaret etti. Tatbikatı izleyen konuklara, sahra mutfağında pişen yemeklerden de ikram edildi.

 

 

 

Devamını oku
272829
303112345