Yayınlanma tarihi: Eyl 13, 2023

POLİS GENEL MÜDÜRÜ KASIM KUNİ'DEN SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET

Polis Genel Müdürü Kasım KUNİ, 13 Eylül çarşamba günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eyl 11, 2023

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANI AZERBAYCAN’DA DÜZENLENEN TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI (TDT) AFET VE ACİL DURUMLAR YÖNETİMİ 2. BAKANLAR TOPLANTISINA KATILDI

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca, Azerbaycan’da düzenlenen Türk Devletler Teşkilatı (TDT) Afet ve Acil Durumlar Yönetimi 2. Bakanlar Toplantısına iştirak etti. Türk Devletler Teşkilatına üye ülkeler; Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve gözlemci üye sıfatıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti heyetinin katıldığı toplantı 06-08 Eylül 2023 tarihinde Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de yapıldı. Toplantıya katılan KKTC heyetinin başkanlığını İçişleri Bakanı Dursun Oğuz  yaptı. Toplantı öncesi Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev toplantı için Bakü'de bulunan Bakanları kabulünde Türk Devletleri Teşkilatı ailesini Bakü'de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. KKTC temsilcisi, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’un da yer aldığı kabulde, “Kıbrıslı Türk kardeşlerimizi özellikle selamlamak istiyorum. Bakan burada gözlemci olarak ama aynı zamanda kendi ülkesinin bayrağıyla temsil ediliyor. Etkinliğimizde elbette KKTC bayrağı dalgalanmalıdır ve dalgalanacaktır. KKTC’nin TDT’na gözlemci olarak seçilmesi son derece önemlidir” dedi. İçişleri Bakanı Dursun Oğuz toplantıda yaptığı konuşmada, “KKTC’de meydana gelebilecek herhangi bir Afet ve Acil Duruma karşı Acil Yönetim Planının hazır olduğunu söyledi. Deprem sonrasında oluşturulan Türk Devletleri Teşkilatı Sivil Savunma Mekanizması, Türk Dünyası topraklarında meydana gelebilecek afetlerde acil durum desteğini sağlamak, insani ve tıbbi yardım ulaştırmak, barınma ihtiyacını gidermek gibi faaliyetlerde bulunabileceğini ifade etti.” Oğuz, “KKTC’nin afet ve acil durum işbirliğinin ve koordinasyonunun geliştirilmesi ve güçlendirilmesi başta olmak üzere her türlü çalışmada yer almaya ve destek vermeye kararlı olduğunu, TDT’nın sivil koruma mekanizması çatısı altında ele alınacak tüm konularda katkı koymaya, deneyimlerimizi paylaşmaya ve ortak bir tatbikat yapmak için ev sahipliği yapmaya hazır olduğumuzu” söyledi. Yapılan konuşmaların ardından üye ülke bakanları tarafından, gerçekleştirilen müzakerelerle ilgili hazırlanan deklarasyon metni imzalandı. Türk Devletleri Teşkilatı, arama kurtarma ekiplerinin katılımı ile Bakü yakınlarındaki Alat Limanı'nda kaza ve acil durumlara yönelik ortak “Bakü 2023 Uluslararası Tatbikatı” gerçekleştirildi. Tatbikata, KKTC heyeti gözlemci olarak katıldı.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eyl 11, 2023

GİRNE LİMAN ROTARY KULÜBÜ KOMİTE SORUMLUSU GÜLTAÇ ÖZSAN'DAN SSTB'YE ZİYARET

Girne Liman Rotary Kulübü Komite Sorumlusu Gültaç ÖZSAN ve Geçmiş Dönem Başkanı Özcan BUNDAK, 11 Eylül pazartesi günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eyl 1, 2023

BAF TÜRK BİRLİĞİ BAŞKANI CENK DÖKMEN'DEN SSTB'YE ZİYARET

Baf Türk Birliği Başkanı Cenk DÖKMEN ve beraberindeki heyet, 01 Eylül Cuma günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eyl 1, 2023

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BAKANLIK MÜDÜRÜ MEHMET ERCİLASUN'DAN SSTB'YE ZİYARET

İçişleri Bakanlığı Bakanlık Müdürü Mehmet ERCİLASUN, 01 Eylül Cuma günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku