SİVİL SAVUNMA AFET YÖNETİMİ VE MÜDAHALE TATBİKATI-2021 GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“Sivil Savunma, Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı-2021” in seçkin gözlemci günü 07 Ekim 2021 tarihinde 15.00-17.00 saatleri arasında Gazimağusa/Palm Beach bölgesinde gerçekleştirildi. Afet ve acil durumlarda görevleri olan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı kadrolu personeli, Halk Örgütü personeli, KKTC Afet Yönetimi sistemi içerisinde yer alan Bakanlık/kurum/kuruluşların yanı sıra Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi’ne üye yerel üniversitelerin arama kurtarma kulüp öğrencilerinin katılımı ile icra edildi. Tatbikat, ülkemizdeki Afet Acil Durum Yönetimi Sistemi içinde yer alan tüm birimlerin hazırlık seviyesini denemek, bu gibi hallerde işbirliği ve koordinasyonu geliştirmek, afet ve acil durum hallerine yönelik farkındalık yaratmak, kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği ve yardımlaşmayı artırarak, tespit edilecek eksikliklerin giderilmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. “Sivil Savunma, Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı-2021” seçkin gözlemci gününü; Cumhurbaşkanı Ersin TATAR, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat BAŞÇERİ, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümg. Sezai ÖZTÜRK, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümg. Zorlu TOPALOĞLU, 28’inci Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tuğg. Taner UYSAL, Maliye Bakanı Dursun OĞUZ, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun AMCAOĞLU, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım ÇAVUŞOĞLU, Milletvekili Teberrüken ULUÇAY, 14’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğg. Kemal BALTA, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Alb. Kadir BAYRAKLI, diğer askeri ve sivil yetkililer ile vatandaşlar izledi. Merkez üssü Larnaka Körfezi açıklarında rihter ölçeğine göre 7.7 büyüklüğünde, deniz tabanının 5 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem senaryosu çerçevesinde; öğrenci tahliyesi, trafik kazasına müdahale ve triaj, ev yangınının söndürülmesi ve duman dolu odadan kurtarma, akaryakıt ve LPG yangınına müdahale, enkazdan kurtarma, kuyudan kurtarma, tünel ile üst kattan kurtarma, atlama yatağı ile kurtarma, tırmanma motoru ve köprü kurma, dağcılık yöntemiyle sedye indirme, üst katlarda mahsur kalanları sedye ile indirme, hidrolik itfaiye merdiveni ile kurtarma, helikopter ile düzensiz göçmen kurtarma, denizde yangına müdahale, deniz kirlenmesine müdahale, denize düşen araçtan kurtarma, KBRN uygulaması, şüpheli pakete müdahale, altyapı tamir çalışmaları ve yola devrilen ağaca müdahale faaliyetleri icra edildi. Tatbikat, arama kurtarma sergisi, mobil ünitelerin ve kabul merkezinin gezilmesinin ardından, sahra mutfağında pişen yemeğin yenilmesi ile son buldu.

Print
Yayınlanma tarihi: Eki 8, 2021,
Haber Kategorisi: Faaliyetler,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
4
DEPREM FARKINDALIK SEMİNERLERİ DÜZENLENİYOR

DEPREM FARKINDALIK SEMİNERLERİ DÜZENLENİYOR

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı (SSTB), Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği ve Sivil Afet Timi Derneği (SAT) işbirliği içerisinde; 01- 07 Mart Deprem Haftası nedeniyle, 06 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’de meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin anılması ve toplumda afete hazırlık bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla altı ilçemizde bulunan okullarda “Deprem Farkındalık” seminerleri düzenlenecektir. Gençlerde afet bilincinin oluşturulmasına katkıda bulunmak maksadının yanı sıra depremlerin önlenemeyeceği ancak depremlerin afetlere dönüşmesinin önlenebileceğinin vurgulanacağı seminerler kapsamında;

  • Deprem öncesi yapılması gerekenler,
  • Deprem sırasında doğru davranış şekilleri,
  • Deprem sonrası ilk anlar ve tahliye gibi kavramlar detaylı olarak ele alınacaktır.

Zarar azaltma mantığı ile yaşam biçiminin afetlere duyarlı şekilde gözden geçirilmesi, çevrenin bu gözle algılanması gerektiği, güvenli yaşam  farkındalığı ve afet öncesi hazırlıklı olma ile afetlere direncin arttırılması gerektiğinin vurgulanacağı seminerlerin ilki; 04 Mart 2024 Pazartesi günü, Güzelyurt Kurtuluş Lisesi’nde saat 09:30’da ve Lefke Gazi Lisesi’nde saat 14:00’da gerçekleştirildi. Seminerler ayrıca, 05 Mart 2024 Salı günü, Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nde saat 09:30’da ve İskele’de Bekirpaşa Lisesi’nde saat 14:00’da, 06 Mart 2024 Çarşamba günü, Lefkoşa’da Türk Maarif Koleji’nde saat 11:30’da,  07 Mart 2024 Perşembe günü, Girne’de 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’nde saat 10:00’da gerçekleştirilecektir.

Devamını oku
5
EMEKLİ TUĞGENERAL AYDOĞAN BUDAKÇI'DAN SSTB'YE ZİYARET

EMEKLİ TUĞGENERAL AYDOĞAN BUDAKÇI'DAN SSTB'YE ZİYARET

Emekli Tuğgeneral Aydoğan BUDAKÇI, 5 Mart Salı günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
678
SİVİL SAVUNMA EKİPLERİ LEFKOŞA SANAYİ BÖLGESİNDE ÇIKAN BÜYÜK YANGINA MÜDAHALE ETTİ

SİVİL SAVUNMA EKİPLERİ LEFKOŞA SANAYİ BÖLGESİNDE ÇIKAN BÜYÜK YANGINA MÜDAHALE ETTİ

Sivil Savunma ekipleri bugün saat 17:20 sularında Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Işıl Reklam isimli iş yerinin mobilya bölümünde çıkan büyük yangına paydaş kurumlar ile birlikte müdahale etti. İtfaiye Müdürlüğünün yardım talebi üzerine hemen olay yerine intikal eden Sivil Savunma ekipleri yangına, 12 personel, bir arazöz, ve bir su tankeri ile birlikte müdahalede bulundu.

Devamını oku
910
111213
İSKELE TÜRK MUKAVEMET TEŞKİLATI (TMT) MÜCAHİTLER DERNEĞİ'NDEN SSTB'YE ZİYARET

İSKELE TÜRK MUKAVEMET TEŞKİLATI (TMT) MÜCAHİTLER DERNEĞİ'NDEN SSTB'YE ZİYARET

İskele Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) Mücahitler Derneği Başkanı Ali ABDURRAHMANOĞLU ve beraberindeki heyet, 13 Mart Çarşamba günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
1415
OSMAN ÖREK MESLEK LİSESİ MÜDÜRÜ ERDOĞAN KESKİN'DEN SSTB'YE ZİYARET

OSMAN ÖREK MESLEK LİSESİ MÜDÜRÜ ERDOĞAN KESKİN'DEN SSTB'YE ZİYARET

Osman Örek Meslek Lisesi Müdürü Erdoğan KESKİN ve beraberindeki heyet, 15 Mart Cuma günü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Devamını oku
1617
18192021222324
25262728293031
1234567